TVT Logo
Kuvassa keittiön hana josta lasketaan vettä altaaseen

Vuokra ja muut maksut

Täältä löydät tietoa vuokravalvonnan palveluista, vuokranmaksusta, autopaikoista, vesimaksusta ja kiinteistönhoitokuluista sekä asukashinnaston.

Vuokravalvonta neuvoo maksuissa

Vuokravalvonta palvelee sinua vuokran maksuun ja autopaikkoihin liittyvissä asioissa sekä myös talonkirjaotteen saamisessa. Voit aina olla yhteydessä vuokravalvontaan, kun haluat kysyä tai varmistaa jotain laskutukseen liittyvää.

Jos sinulla on maksuvaikeuksia, ota yhteyttä vuokravalvontaan mahdollisimman pian ja varmista, että voimassa oleva puhelinnumerosi on vuokravalvojan käytössä. Maksamattomat vuokrat tuovat sinulle lisäkuluja ja voivat johtaa vuokrasopimuksen irtisanomiseen tai purkamiseen.

Voit ottaa yhteyttä vuokravalvontaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Vuokravalvonta

Puhelinnumero
02 262 4222
Sähköposti
vuokravalvonta@tvt.fi

Vuokranmaksu

Vuokra on maksettava jokaisen kuukauden neljänteen päivään mennessä. Maksaessa on erittäin tärkeää käyttää aina vakioviitenumeroa, joka yksilöi maksajan. Vuokranmaksussa kannattaa olla täsmällinen, sillä maksukehotus ja perintä tietävät aina asukkaalle lisäkuluja. Mikäli sinulle tulee maksuvaikeuksia, ole heti yhteydessä vuokravalvontaan ja sovi maksuohjelmasta.

Vakuusmaksu

Vuokrasopimuksessa on merkitty vakuusmaksu, joka maksetaan vuokranantajalle ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Kun aikanaan luovutat asunnon takaisin avaimineen hyvin siivottuna asiallisessa kunnossa ja vuokrasi ovat maksetut, palautamme vakuusmaksun sinulle takaisin.

Autopaikat

Autopaikat vuokrataan koko vuodeksi, eikä niitä voi irtisanoa kesän ajaksi. Autopaikkasi vuokran maksat kätevästi muun vuokranmaksun yhteydessä samalla laskulla. Vuokrattavia autopaikkoja voit tiedustella Vuokravalvonnasta toimistoaikana puhelimitse 02 262 4222 tai sähköpostitse vuokravalvonta@tvt.fi.

Lämmitystolpan sähköä käytetään vain auton moottorin lämmittämiseen. Muista huolehtia, ettei lapsille vaarallisia jatkojohtoja jää roikkumaan sähkötolpista. Huoltoyhtiö poistaa tolppaan irralleen jätetyn johdon. Virta tulee pistorasiaan ulkotermostaatin tai pistorasian kellolaitteen ohjaamana.

Et voi luovuttaa vuokraamasi autopaikkaa muille. Autopaikkaa ei ole myöskään tarkoitettu romuautojen säilytyspaikaksi ja ne poistetaan autonomistajan kustannuksella. Myös kuorma-autojen ja asuntovaunujen pitäminen autopaikalla on kiellettyä. Jos sinulla on käytössäsi kaksi autopaikkaa, saatat joutua luopumaan toisesta, jos taloon tulee muita autopaikan tarvitsijoita.

Vesimaksu

Jos vuokrasopimuksessasi lukee ”vesimaksu erikseen kulutuksen mukaan”, maksat aluksi kuukausittaisen vuokran yhteydessä vesiennakkoa sopimuksen mukaan summan henkilöluvun mukaan. Todellinen vedenkulutus mitataan ja laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ja saat siitä tasauslaskelman.

Järkevällä vedenkulutuksella voit saada huomattaviakin säästöjä ja hyvityksiä. Siksi on tärkeää, että ilmoitat huoltoyhtiölle esimerkiksi vuotavasta wc-säiliöstä. Huom. kylmä- ja lämminvesi mitataan erikseen.

Asukaslaskutushinnasto

Perimme asukkaalta korvauksen tuottamuksellisesta asunnon rikkomisesta tai asunnon epäsiisteydestä aiheutuvista kustannuksista. Hinnasto on voimassa 1.4.2020 alkaen.

Avaimet ja lukitus

Huoneiston avain  40 €
Elektroninen avain110 €
Lukon sarjoitus260 €
Lämmitystolpan avain                        10 €

Siivous / tyhjennys

Minimisiivousveloitus120 € tai erillinen lasku
Minimityhjennysveloitus150 € tai erillinen lasku

Huoneistokorjaukset

Lattiamaton vaihto / huone (10–15 m2)erillinen lasku
Lattian listoitus / huone                                            erillinen lasku    
Ovilevyn vaihto / maalaus100 €
Ovikarmin vaihto / maalaus 100 €
Karmin ja ovilevyn vaihto                                          160 €
Huoneisto-oven karmin ja ovilevyn vaihto   erillinen lasku
Katon maalaus / huone (10–15 m2)                       150 €
Seinien maalaus / huone200 €
Tapetointi / huone300 €

 Kiintokalusteet asennettuna

Kaappi asennettuna     200 €
Huonekaapin oven uusiminen   130 €
Keittiökaapin oven uusiminen150 €
Keittiön laatikoston etulevyn uusiminen  60 €
Eteisnaulakko110 €
Kirjeluukku150 €
Postilaatikko metallinen lukolla250 €

Varusteet asennettuna

Suihkuverhotanko60 €
WC:n peilikaapin ovi60 €
Peilikaappi  200 €
WC:n peili50 €

LVIS-laitteet asennettuna

Patteritermostaatti60 €
WC:n istuin400 €
Vesimittarin tarkastusmittaus150 €
WC:n vesisäiliö200 €
WC:n kansi/istuinsuoja60 €
Lavuaari200 €
Valokytkin/pistorasia/kattorasian kansi30 €

Kodinkoneet asennettuna

Jääkaapin korjaus laskutuksen mukaan, minimi120 €
Lieden korjaus, minimi   120 €
Yksiosaisen jääkaapin uusiminen   300 €
Kaksiosaisen kylmälaitteen uusiminen600 €
Lieden uusiminen300 €

 Vuokrasopimuksen mukaiset erillislaskutukset

Sähkön hinta0,11 €/kwh
Sähkön perusmaksu 4 €/kk
Kylmä vesi  4 €/m3
Lämmin vesi  9 €/m3
Vesimaksuennakko22 €/hlö/kk

Paikoitus

Autopaikka ilman sähköä3 €/kk
Tolppapaikka7 €/kk
Autokatospaikka14 €/kk
Ovellinen autokatospaikka21 €/kk
Autohallit ja -tallitkohdekohtainen hinta

Saunat

Saunan vakiovuoro12 €/kk
Höyrysaunan vakiovuoro  16 €/kk

Muut maksut

Astianpesukoneen kytkentä  0 €
Talonkirjaote6 €
Maksumuistutuksen lähetys5 €

Muut erillisen laskun mukaan. Hinnat pitävät sisällään toimisto- ja laskutuskulut sekä arvonlisäveron 24 %. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Kiinteistön hoitokulut

Vuokrasi muodostuu lainojen lyhennyksien ja korkojen aiheuttamista pääomakuluista sekä kiinteistön hoitokuluista, joihin kuuluvat muun muassa lämmitys-, sähkö-, jäte- ja vahinkovakuutusmaksut sekä kiinteistön korjauksista aiheutuvat kulut. Lähes puolet vuokrista menee kiinteistön hoitokuluihin.

Voit omalla toiminnallasi vaikuttaa hoitokuluihin esimerkiksi käyttämällä vettä fiksusti, kiinnittämällä huomiota huonelämpötilaan ja lajittelemalla jätteet. Saat hyviä vinkkejä tutustumalla Vesikuuriin, Lämpökuuriin ja Jätekuurin.