TVT Logo
Rauhankatu 14B julkisivu kadulta päin kuvattuna.

Rauhankatu 14B

Turun keskustassa sijaitseva asuntokohde koostuu kadunvarren asuinkerrostalosta ja sisäpihan toimistorakennuksesta. Perusparannuksen yhteydessä molempiin rakennuksiin tulee 70 uudistettua vuokrakotia.

Rauhankatu 14 b:n sisäpihan rakennus on aiemmin toiminut mm. Oy Seres Ab:n tehtaana, jossa on valmistettu mm. Sisu-pastilleja.

Uusia TVT-koteja rakennushistoriallisesti arvokkaisiin taloihin

Turun museokeskus arvioi Rauhankatu 14 b:n kahden noin 80-vuotiaan talon muodostavan rakennustaiteellisesti ja taloushistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden. Sisäpihan toimistorakennus valmistui vuosina 1937–1938 Oy Seres Ab:n makeistehtaaksi, jossa valmistettiin mm. Sisu-pastilleja.Rauhankatu 14 b:n kadunpuoleinen funkisvaikutteinen kerrostalo on harvoja Turkuun sota-aikana rakennettuja taloja.

Korjaustöissä vanhojen rakennusten erityispiirteet huomioidaan ja mm. sisäpihan talon suuri parveke ja asuntojen ikkunalliset erkkerit säilytetään. Perusparannuksessa uusitaan rakennusten talotekniikka nykystandardien mukaiseksi. Tilojen pohjaratkaisut muokataan niin, että huoneistojen määrä lähes kaksinkertaistuu. Asuntojen keittiöt, kylpyhuoneet ja pintamateriaalit uusitaan kokonaan.

Museokeskuksen kuvassa Rauhankatu 14b sisäpihan rakennus Sereksen makeistehtaana.

70 uudistettua vuokrakotia

Perusparannuksen on arvioitu valmistuvan vuoden 2024 alkupuolella. Kohteeseen valmistuu 70 uudistettua vuokrakotia. Enimmäkseen kohteeseen valmistuu yksiöitä ja kaksioita, sekä muutamia perheasuntoja.

  • yksiöt 27,5–38 m2
  • kaksiot 42–49 m2
  • kolmiot 64–76,5 m2
  • neliöt 72–76,5 m2

Huom. tiedot alustavia, muutokset mahdollisia.

Rauhankatu 14b rakentamisen etenemisen infograafi.

Artikkelit

Rauhankatu 14b rakennus huputettuna perusparannuksen aikana.

TVT saneeraa historiallista kohdetta Rauhankatu 14b:ssä ...

TVT Asunnot saneeraa Rauhankadulla entiseen Sisu-tehtaaseen ja sen viereiseen vanhaan asuinkerrostaloon uusia TVT-koteja. Kohteessa on aiemmin ollut TVT:n asuntoja ja toimistotiloja.

Lue koko artikkeli

Lähellä

KauppatoriKauppatori
KirjastoKirjasto
LahikauppaKaupat
SijaintiRavintolat
OstoskeskusMuseot
LinjaautoasemaLinja-autoasema
RautatieasemaRautatieasema
UlkoilumaastotPuistot

Keskusta kuvina

Sijainti kartalla

Avaa kartta
Alueen Keskusta sijainti kartalla