TVT Logo
Vuokra-asunnon avain naisen kädessä

Onnea sopivan kodin löytymisestä

Kun olet hyväksynyt tarjoamamme asunnon ja maksanut vakuusmaksun, teemme kanssasi vuokrasopimuksen. Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti tai TVT Asuntojen toimistolla. Vuokrasopimuksen teon yhteydessä sovitaan asunnon avainten luovutuksesta. Tässä yhteydessä saat myös asukkaan tulotarkastuslomakkeen ja lomakkeen talonkirjaa varten.

Allekirjoita vuokrasopimus ja toimita liitteet

Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisesti, jos olet uusi asiakas ja muuttamassa normaaliin vuokra-asuntoon. Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoittaminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla. Toimita tarvittavat liitteet etukäteen esimerkiksi sähköpostilla.

  • Tulo- tai palkkatodistus
  • Esitäytetty veroilmoitus viimeksi toimitetusta verotuksesta
  • Täytetty sähkösopimus

Kun tulet allekirjoittamaan vuokrasopimusta TVT Asuntojen toimistolle, muista ottaa mukaan edellä mainitut liitteet. Jos muutat tukiasuntoon tai yhdestä TVT:n kodista toiseen, sopimus tehdään aina toimistolla.

Kotiavainten nouto

Uuden kotisi avaimet ovat noudettavissa joko TVT Asuntojen asiakaspalvelusta tai toimistossamme sijaitsevasta avainten noutoautomaatista. Saat meiltä ohjeet avainten hakuun.

Mikäli avaimesi tulevat noutoautomaattiin, saat meiltä noutokoodin tekstiviestillä ja sähköpostilla viimeistään vuokrasopimuksen alkamispäivän aamuna. Noutokoodi lähetetään vuokrasopimuksen allekirjoittaneelle henkilölle. Jos et voi noutaa avaimia itse, voit toimittaa noutokoodin henkilölle, joka hakee avaimet puolestasi.

Tee tulotarkastus asuntoon

Kun muutat asuntoon, tarkasta asunnon ja laitteiden kunto. Merkitse viat ja puutteet asukkaan tulotarkastuslomakkeeseen. Palauta tulotarkastuslomake muuttoa seuraavana arkipäivänä allekirjoitettuna isännöitsijälle.

Solmi sähkösopimus uuteen kotiisi

Mikäli sähkö ei sisälly vuokraan, tee Turku Energian kanssa sopimus sähkön toimituksesta eli sähkön siirrosta. Sähkön vapaan osuuden voit kilpailuttaa ja tehdä sopimuksen minkä yhtiön kanssa tahansa. Huomioi kuitenkin, että saat tällöin kaksi sähkölaskua, toisen Turku Energialta ja toisen valitsemaltasi sähköyhtiöltä.

Jos sinulla on kysyttävää sähköasioista, ota yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun.

Muista ilmoittaa muutostasi

Muuttoilmoitus maistraatille

Muuttoilmoitus on tehtävä maistraatille viikon kuluessa muutosta. Tekemällä ilmoituksen hyvissä ajoin varmistat, että saat postisi heti oikeaan osoitteeseen. Muuttoilmoitus vaikuttaa mm. kotikunnan, verotuskunnan ja äänestysalueen määräytymiseen. Lisäksi se vaikuttaa asumiestuen saamiseen, koska muuttotietosi tulee olla rekisteröity ennen kuin Kela myöntää asumistukea.

Helpoiten teet muuttoilmoituksen osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi Muuttoilmoituslomakkeita saat posteista ja maistraatista.

Muuttoilmoitus isännöitsijälle

Tee muuttoilmoitus myös isännöitsijälle täyttämällä Ilmoitus talonkirjaa varten -lomake ja toimita se TVT Asuntojen toimistoon. Saat lomakkeen vuokrasopimuksen teon yhteydessä tai voit ladata sen alta. Tee ilmoitus myös aina, jos nimesi vaihtuu, lapsi syntyy tai asukasmäärä muuttuu.

Nainen puhuu puhelimeen sohvalla
Nainen puhuu puhelimeen sohvalla

Tutustu asumiseen TVT:llä