TVT Logo
TVT:n asuntotarkastaja työssään. Mies ikkunan edessä tarkistaa säätöjä.

Asuntotarkastukset

TVT tekee asuntotarkastuksia aina ennen ja jälkeen muuton sekä nk. vaihtolausuntotarkastuksen, kun asukas hakee asunnon vaihtoa. Poismuuttotarkastuksen tulokset vaikuttavat mm. vakuuden palautukseen ja mahdollisiin lisälaskutuksiin. Oletuksena on, että asukas jättää asunnon seuraavalle asukkaalle tyhjennettynä, kunnolla siivottuna ja asiallisessa kunnossa.

Asukkaan tekemä sisäänmuuttotarkastus

Kun muutat uuteen asuntoon, sinun tulee täyttää huoneiston tarkastuslomake. Saat lomakkeen asiakaspalvelustamme sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä tai voit tulostaa huoneistotarkastuslomakkeen. Palauta lomake TVT Asunnot Oy:n toimistoon muuttoa seuraavana arkipäivänä.

Käy asunto tarkasti läpi ja merkitse lomakkeeseen huolellisesti eriteltynä kaikki asunnon kuntoon liittyvät havainnot oman oikeusturvasi vuoksi. Asunnon kuntoa ja muuttotarkastuksien tietoja verrataan poismuuton yhteydessä. Kun olet jo sisäänmuuton yhteydessä ilmoittanut mahdollisista asunnon kuntoon vaikuttavista seikoista, varmistat ettet joudu vastuuseen aiemmista kolhuista, kulumista tai muista vastaavista seikoista.

TVT:n tekemä vaihtotarkastus asunnon vaihdon yhteydessä

Kun elämäntilanteesi muuttuu tai muutoin suunnittelet vaihtoa toiseen TVT:n asuntoon, täytä uusi asuntohakemus. Saatuasi ja hyväksyttyäsi uuden asuntotarjouksen, tehdään aiempaan asuntoosi asuntotarkastus vaihtolupaa varten. Ohjeet tarkastuksen tilaamiseen saat uuden asuntotarjouksen hyväksymisen yhteydessä.

Poismuuton ennakkotarkastus

Irtisanomisen jälkeen asuntoosi tehdään poismuuton ennakkotarkastus asunnon kunnon arvioimiseksi. Asuntotarkastaja on yhteydessä sinuun hyvissä ajoin ennen tarkastusta ja sopii tarkastusajan. Sinun ei tarvitse olla kotona tarkastuksen aikana. Voit antaa luvan käydä asunnossasi yleisavainta käyttäen. Koska tämä tarkastus tehdään asumisaikana, jolloin huoneisto on yleensä kalustettu, ei tämä tarkastus vielä vapauta vuokralaista korvausvastuusta, eikä tässä tarkastuksessa oteta kantaa vakuuden palautumiseen.

Poismuuton jälkeinen tarkastus

Kun olet poismuuton jälkeen palauttanut avaimet, asuntoon tehdään vielä poismuuton jälkeinen tarkastus. Tässä yhteydessä tarkastetaan asunnon kunto tarkemmin sekä mm. poismuuttosiivous ja varastokopin tyhjennys. Poismuuton jälkeisessä tarkastuksessa tehdyt huomiot saattavat vaikuttaa vakuusmaksun palautukseen, mahdolliseen lisälaskuun tai korvausvelvollisuuteen. Jos olet hoitanut sopimusvelvoitteesi, palauttanut kaikki avaimet ja luovuttanut asunnon hyvässä kunnossa (tyhjennettynä ja siivottuna, eikä vuokranantajalla ole muuta huomautettavaa vakuus palautuu normaalisti noin kuukauden kuluessa sopimuksen päättymisestä. Lue lisää vakuusmaksusta: vakuus