TVT Logo
LInkkitorninkatu 2 A- ja B-talot rakentuvat metsän reunaan.

Linkkitorninkadulle rakentumassa kaksi TVT Asuntojen uudiskohdetta

TVT:n uudiskohteet Linkkitorninkatu 2 A ja B sekä Linkkitorninkatu 7 A ja B rakentuvat hyvää vauhtia vehreisiin maisemiin Pääskyvuoren vanhan kasarmialueen ja linkkitornin kupeeseen.

Linkkitorninkatu 2:n kaksi rakenteilla olevaa kerrostaloa.  Talojen välissä nostokurki.

Linkkitorninkatu on lyhyen kävelymatkan päässä Itäharjun kauppakeskuksesta, jossa on monipuoliset palvelut. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet sekä bussilla että omalla autolla. Autolla pääsee nopeasti niin Ohikulkutien kuin Helsingintienkin suuntaan. Kupittaan juna-asemalle on vain noin 3 kilometrin matka. Alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet.

TVT:llä on Pääskyvuoressa rakenteilla kaksi asuntokohdetta, joissa on yhteensä neljä kerrostaloa. Linkkitorninkatu 2:n kaksi kerrostaloa rakentuvat metsän viereen. Linkkitorninkatu 7:n kaksi kerrostaloa ovat toisella puolen Linkkitorninkatua, Jaaninojan puron vieressä.

Sekä Linkkitorninkatu 2:n että 7:n arvioidaan valmistuvan loppukeväästä 2023.

LInkkitorninkatu 2 rakentuu aivan metsän viereen. Taustalla Pääskyvuoren linkkitorni.

Linkkitorninkatu 2:een on tulossa 71 asuntoa

Linkkitorninkatu 2 muodostuu kahdesta kahdeksankerroksisesta kerrostalosta. Taloihin tulee yhteensä 71 asuntoa. Asuntovalikoimassa on yksiöitä, kaksioita, kolmioita sekä saunallisia neliöitä, joten vaihtoehtoja on runsaasti niin yksinasuvien, pariskuntien kuin ikääntyneidenkin tarpeisiin. Lisäksi tarjolla on isoja perheasuntoja. Asuntokoot vaihtelevat 31,5 m2:n yksiöstä 97 m2:n kokoiseen saunalliseen neliöön. Taloissa on kaukolämpö, ja rakennusten energiatehokkuusluokka on B.

Linkkitorninkatu 2:ssa on sisätyöt käynnissä.

Takapihan puoleisista asunnoista on näkymät suoraan metsäiseen rinteeseen. Etupihan puolelta on näkymät Jaanintien suuntaan. Asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Ulkopinnaltaan tiiliverhoillun talon piristeenä ovat punaiset ikkunanpuitteet.

Talojen oleskelualueet ja leikkipaikka ovat aivan vehreän Pääsyvuorenrinteen vieressä. Asukkaiden sauna- ja kerhotilat tulevat A-talon 1. kerrokseen. Pesula ja kuivaushuone ovat B-talon 1. kerroksessa. Taloissa on polkupyörä- ja irtainvarastot. Lisäksi tulee erillinen polkupyörävarasto.

Linkkitorninkatu 2:n arvioidaan valmistuvan loppukeväästä 2023. Kohteen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Ajak Oy, ja kohteen rakentaa Hartela Länsi-Suomi Oy. Asuntopohjat, vuokrat ja muut asuntokohtaiset tiedot julkaistaan, kun asuntohaku alkaa ennen kohteen valmistumista.

Linkkitorninkatu 7:n kaksi kerrostaloa rakentuvat Jaaninojan viereen.  Oikealla kävelee kaksi henkilöä, joilla  TVT:n ja Mangroven keltaiset turvaliivit.

Linkkitorninkatu 7: ään tulossa 88 asuntoa

Linkkitorninkatu 7:n rakentaminen on edennyt. Voit lukea aiemman työmaavierailun uutisen:

Kohde koostuu kahdesta seitsenkerroksisesta asuinkerrostalosta, joihin tulee yhteensä 88 asuntoa. Asuntoja on yksiöistä kolmioihin (asuntokoot 27,5–61 m2). Asunnot sopivat erityisen hyvin yksinasuville, pariskunnille ja pienille perheille.

Talojen väliin tulee pihakansi, jonka päälle rakentuu asukkaiden yhteiskäyttöön tuleva pihasauna.

Linkkitorninkatu 7:stä tulee ekologinen asuntokohde, sillä rakennuksissa on maalämpö. Rakennusten energiatehokkuusluokka on paras mahdollinen eli A.

Talojen välissä on pihakansi, jonka päälle rakennetaan parhaillaan viihtyisää pihasaunaa ja vilvoittelutiloja asukkaiden yhteiskäyttöön. Pihakannen alle valmistuu asukkaiden autohalli, jossa on myös varauksia sähköautoille.

Asuntojen sisätyöt käynnissä, kuvassa näkyy tulevaa lattiamateriaalia.

Asuntojen sisätyöt ovat myös hyvässä vauhdissa. Asuntojen sisäpinnat ovat pääsääntöisesti vaaleita, ja lattiat kalanruotokuvioisia. Asunnot ovat valoisia, sillä niissä on paljon ikkunapinta-alaa. Kylpyhuoneissa on vaaleat seinäkaakelit ja harmaat lattialaatat. Asunnoissa on leveät parvekkeet, joista voi ihailla maisemia puistoalueelle ja metsään.

Kohteen arvioidaan valmistuvan loppukeväästä 2023. Kohteen rakentaa Mangrove Oy, ja sen on suunnitellut Lundén Architecture Oy. Asuntopohjat, vuokrat ja muut asuntokohtaiset tiedot julkaistaan, kun asuntohaku alkaa ennen kohteen valmistumista.

Parvekkeiden rakentaminen on käynnissä. Parvekkeen rakennusaikainen kaide on puusta. Taustalla näkyvät Jaanintien kerrostalot ja vehreä puusto. hailla näkymiä Jaanintielle päin puistoalueelle.