TVT Logo
Havainnekuva Linkkitorninkatu 7:n kohteesta. Kuvassa kaksi asuinkerrostaloa lasitetuilla parvekkeilla ilta-auringossa.

Linkkitorninkatu 7:n uudiskohde – ekologista asumista uudella asuinalueella

Linkkitorninkadulle, Pääskyvuoren vanhan kasarmialueen ja linkkitornin kupeeseen, rakentuu uusien tyylikkäiden asuintalojen alue. Ympäristö on vehreää ja rauhallista, sillä alue rajautuu metsän ja puistoalueen väliin. Linkkitorninkadulla asut ekologisesti, maalämmöllä varustetuissa taloissa.

Linkkitorninkatu 7 rakentaminen meneillään. Kuvassa keskeneräinen kerrostalo ja keltainen nosturi.

Linkkitorninkatu 7 koostuu kahdesta asuinkerrostalosta, joihin tulee yhteensä 88 asuntoa. Asuntoja tulee aina yksiöistä kolmioihin (asuntokoot 27,5–61 m2). Asunnot sopivat erityisen hyvin yksinasuville, pariskunnille ja pienille perheille. Asuntopohjien suunnittelussa on panostettu käytännöllisyyteen. Asuntoihin tulee modernit pintamateriaalit ja isot ikkunat. Asunnot ovat esteettömiä, ja niissä on leveät parvekkeet, joista voi ihailla maisemia puistoalueelle ja metsään.

Kohteen maisemat Jaanintielle päin.

Talojen välissä on pihakansi, jonka päälle tulee viihtyisä pihasauna ja vilvoittelutilat asukkaiden yhteiskäyttöön. Pihakannen alle tulee asukkaiden autohalli, jossa on myös varauksia sähköautoille.

Linkkitorninkatu 7:n rakennustyömaalla. Kuvassa työmies kävelee värikkäissä vaatteissa.

Taloista on vehreät näköalat. Jaanintien puoleisilta parvekkeilta avautuu kaunis näköala kirkasvetiselle Jaaninojan purolle. Alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet, tunnelmallisia metsäpolkuja, kuntoreitejä ja ulkokuntoilulaiteita sekä talvella pulkkamäki. Lähistöllä on myös Kuralan Kylämäki.

Lyhyen kävelymatkan päässä on Itäharjun kauppakeskus monipuolisine palveluineen. Myös bussiyhteydet alueelta ovat hyvät, ja busseja kulkee tiuhaan tahtiin. Autolla pääsee nopeasti sekä Ohikulkutien että Helsingintien suuntaan. Kupittaan juna-asemalle on vain noin 3 kilometrin matka.

Jaaninojan puro kulkee asuntokohteen vierestä.

Kohteen arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2023. Kohteen rakentaa Mangrove Oy, ja sen on suunnitellut Lundén Architecture Oy. Kerromme lisää kohteen etenemisestä ja asuntohaun alkamisesta lähempänä valmistumista.