TVT Logo
Osassa Satamaportin asunnoista on näkymä Turun linnalle päin. uoleisesta asunnosta.

Satamaportin viimeistelytyöt ovat käynnissä

TVT Asuntojen uudiskohde, Satamaportti, on valmistumassa lähelle Turun linnaa ja satamamaisemia. Ensimmäiset asukkaat on valittu, ja uudet kodit odottavat muuttajia syyskuun alussa.

Satamaportin julkisivua ja ranskalaisia parvekkeita.

Parvia ja parvekenäkymiä

Satamaportti sijaitsee uudella jokisataman alueella lähellä jokirantaa ja keskustan palveluja. Satamaporttiin valmistuu 113 uutta kotia: 53 yksiötä, 40 kaksiota, 17 kolmiota ja kolme saunallista neliötä. Kohteessa on erilaisia huoneistopohjia, jotka voi sisustaa monella eri tavalla. Osassa ensimmäisen kerroksen asunnoista huonekorkeus on tavanomaista korkeampi, ja parvi tarjoaa paljon lisätilaa.

Parvekkeista on erilaisia vaihtoehtoja, pariovellisia, ranskalaisia tai huoneiston levyisiä. Kodeista avautuu upeita näkymiä mm. sataman laivoihin, Turun linnaan ja Turun linnan makasiineille.

Koko seinän korkuiset ikkunat ja lasipariovet tuovat valoisuutta asuntoihin, joiden seinä- ja kaappipinnat ovat vaaleita. Lattiat ovat vaalean puunsävyisiä.

Näkymä Satamaportin yksiön parvelta.
Asunnoissa on vaaleat seinät, puunsävyinen lattia ja koko seinän korkuisia ikkunoita.

Uudisrakennusten keskellä on suojeltu funkkisrakennus

Satamaportti eroaa tavanomaisesta kerrostalokohteesta. Uudisrakennusten keskellä on vanha suojeltu funkkistyylinen tiilirakennus, joka rajaa talojen sisäpihalle suojaisan piha-alueen. Vanhan rakennus tulee jatkossa palvelemaan varastona.

Lue lisää Satamaportin funkkisosasta: Uudiskohde Satamaportissa säilyy satama-alueen kulttuurihistoriaa

Osa Satamaporttia on suojeltu tiilirakennus.

Talon ensimmäiset asukkaat ovat jo päässeet tutustumaan uusiin koteihinsa asuntonäytöissä. Uusille asukkaille pidetään infotilaisuus, jossa heidät toivotetaan tervetulleeksi ja kerrotaan tärkeistä asumiseen liittyvistä asioista. Asukkailla on mahdollisuus infotilaisuudessa kysyä heitä askarruttavista asioista ja tutustua asuntokohteen yhteyshenkilöihin. Toivomme uusien asukkaiden viihtyvän uusissa kodeissaan.

Katso lisää kuvia kohteesta Instagramista: Satamaportti Instagramissa