TVT Logo
Kunnallissairaalantie 36 A talo on valmistunut. Maisemaa kadun puolelta.

Yli 500 uutta TVT-asuntoa valmistuu vuonna 2022

TVT Asunnoille valmistuu tänä vuonna yli 500 uutta asuntoa uudiskohteisiin. Alkuvuonna uudet asukkaat ovat päässeet muuttamaan jo yli 180 uuteen TVT Asuntojen kotiin.

Ensimmäiset 82 asuntoa valmistuivat Hirvensalon Arolan kerrostalokaksosiin Kirsikkaan ja Kiteeseen (Pirttivuorenkuja 4). Kevään aikana on valmistunut 66 asuntoa Länsikeskuksen läheisyyteen (Pryssinkuja 1) ja 34 asuntoa Mäntymäkeen (Kunnallissairaalantie 36 A). Lisäksi alkukeväästä valmistui 32 perusparannettua asuntoa Pansio-Pernoon (Heinikonkatu 11).

Syksyllä tulossa yli 340 uutta asuntoa

TVT Asunnoilla on työmaavaiheessa 682 asuntoa, joista 340 on tarkoitus valmistua syksyn aikana. Käynnissä olevien rakentamishankkeiden kokonaisarvo on 117 miljoonaa euroa. – Epävakaasta markkinatilanteesta huolimatta työmaavaiheessa olevat rakennushankkeet ovat pysyneet budjeteissa ja rakentuneet aikataulujen mukaisesti, toteaa TVT Asuntojen kehittämispäällikkö Johannes Malmi.

Turun linnan läheisyyteen Satamaporttiin (Vallihaudankatu 10) valmistuu elokuussa 113 asuntoa. Skanssin seiska -nimiseen kohteeseen Skanssin kauppakeskuksen viereen on tulossa 92 asuntoa (Skanssin Veräjä 4). Lisäksi Mäntymäkeen on valmistumassa alueen toinen ja kolmas kerrostalo, joissa on yhteensä 138 asuntoa (Kunnallissairaalantie 36): B-talo valmistuu syyskuussa ja C-talo loppuvuodesta. Kohteista Satamaportti on vapaarahoitteinen, muut korkotukilainoitettuja, joissa asukasvalinta toteutetaan aravalainsäädännön mukaisesti.

Skanssin seiska rakenteilla.

Kohtuuhintaisia ja hyvälaatuisia vuokra-asuntoja tarvitaan

Kohtuuhintaisille ja hyvälaatuisille vuokra-asunnoille on suuri kysyntä. TVT Asunnot vastaanotti viime vuonna 13 000 asuntohakemusta. Vähäisen vaihtuvuuden takia uusia vuokrasopimuksia on vuosittain voitu tehdä vain alle 2 000.

Turun kaupunginvaltuuston asettaman tavoitteen mukaan TVT Asuntojen suhteellisen osuuden Turun koko asuntokannasta tulisi olla 10,5 %. Tavoitteen saavuttaminen tämän hetken vilkkaassa rakennusboomissa merkitsisi 300–400 uuden TVT-kodin valmistumista vuosittain. Tavoitteen saavuttamista on useana vuonna vaikeuttanut rakennuskelpoisten tonttien puute.

Lisätietoja rakennuskohteista mm.:

Satamaportti rakentuu Vallihaudankadulle, havainnekuva kadulta päin.