Kun sopiva koti on löytynyt

Kun olet hyväksynyt tarjoamamme asunnon ja maksanut vakuusmaksun, teemme kanssasi vuokrasopimuksen. Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti tai TVT Asuntojen toimistolla. Vuokrasopimuksen teon yhteydessä sovitaan asunnon avainten luovutuksesta. Tässä yhteydessä saat myös asukkaan tulotarkastuslomakkeen ja lomakkeen talonkirjaa varten. Voit myös ladata lomakkeet tältä sivulta.

Kun tulet allekirjoittamaan vuokrasopimusta TVT Asuntojen toimistolle, muista ottaa mukaan tarvittavat liitteet: tulo- tai palkkatodistus ja esitäytetyn veroehdotuksen erittelyosa viimeksi toimitetusta verotuksesta sekä täytetty sähkösopimus.

Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisesti, jos olet uusi asiakas ja muuttamassa normaaliin vuokra-asuntoon. Jos muutat tukiasuntoon tai yhdestä TVT:n kodista toiseen, sopimus tehdään aina toimistolla. Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoittaminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla.

Vuokrasopimuksen tekemisen edellytykset ovat samat riippumatta sopimuksen allekirjoitustavasta. Jos allekirjoitat vuokrasopimuksen sähköisesti, toimita edellä mainitut liitteet etukäteen esimerkiksi sähköpostilla.

Kun muutat asuntoon, tarkasta asunnon ja sen laitteiden kunto. Merkitse viat ja puutteet asukkaan tulotarkastuslomakkeeseen. Palauta tulotarkastuslomake muuttoa seuraavana arkipäivänä allekirjoitettuna isännöitsijälle. Tarkastuslomakkeen täyttämisellä on tarkoituksensa taata molempien osapuolien oikeudet.

 

Sähkösopimus

Mikäli sähkö ei sisälly vuokraan, tee Turku Energian kanssa sopimus sähkön toimituksesta eli sähkön siirrosta. Sähkön vapaan osuuden voit kilpailuttaa ja tehdä sopimuksen minkä yhtiön kanssa tahansa. Huomioi kuitenkin, että saat tällöin kaksi sähkölaskua, toisen Turku Energialta ja toisen valitsemaltasi sähköyhtiöltä.

Tulosta sähkösopimuslomake

Jos sinulla on kysyttävää sähköasioista, ota yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun:


Linnankatu 65
20100 Turku
puh. 02 2628 111
asiakaspalvelu@turkuenergia.fi

www.turkuenergia.fi


Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus maistraatille
Lain mukaan maistraatille on tehtävä muuttoilmoitus viikon kuluessa muutosta. Kun teet ilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa, varmistat, että saat postisi heti oikeaan osoitteeseen. Muuttoilmoituslomakkeita saat posteista ja maistraatista. Helpoiten teet ilmoituksen internetissä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi, jossa voit ilmoittaa osoitteen muutoksen myös postille.

Muuttoilmoitus vaikuttaa mm. kotikunnan, verotuskunnan ja äänestysalueen määräytymiseen. Se vaikuttaa myös asumistuen saamiseen, koska muuttotietosi tulee olla rekisteröity, ennen kuin Kela myöntää asumistukea.

Muuttoilmoitus isännöitsijälle
Toimita vuokrasopimuksen teon yhteydessä saamasi "Ilmoitus talonkirjaa varten" -lomake TVT Asuntojen toimistoon. Tee ilmoitus myös, kun nimi vaihtuu, lapsi syntyy tai asukasmäärä muuttuu.