Uudisrakentamiseen uudet tuulet

TVT Asunnoilta on tulossa kaksi mielenkiintoista uudiskohdetta, yksi Kärsämäkeen ja toinen Hirvensaloon. Kärsämäen Puustellinkadulle valmistuu kesällä 2020 pienkerrostalo, joka käsittää 22 huoneistoa. Hirvensalon Arolankaareen puolestaan valmistuu samoihin aikoihin 44 asuntoa käsittävä kerrostalokohde.

MOLEMMAT KOHTEET sijaitsevat keskustan ulkopuolella, mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä kaupungin ytimestä. TVT:n kehittämispäällikön Johannes Malmin mukaan rauhalliset kerrostalokohteet ovat erittäin haluttuja.

– Yksittäiset kohteet tietyillä alueilla keskustan ulkopuolella ovat suosittuja. Monet asunnonhakijat etsivät asuntoa juuri tietyltä nimenomaiselta alueella, jossa ovat kenties asuneet aikaisemmin, tai alueeseen on muodostunut jokin muu tunneside, Johannes Malmi kertoo.

Vehreää asumista Kärsämäessä

Kärsämäen kohde valmistuu osoitteeseen Puustellinkatu 3, ja kyseessä on kolmen asuinkerroksen talo. Asuntokoot ovat 30–73 neliötä, ja huoneistot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, suurimman osan ollessa kaksioita. Asunnoissa on avarat pohjaratkaisut avokeittiöineen, ja kaikki asunnot on varustettu parvekkeilla.

Puustellinkadun sijainti on optimaalinen mukavaan asumiseen. Alue on vehreää ja puistoista. Välittömässä läheisyydessä sijaitsee mm. Leaf Areena monipuolisine liikunnan ja vapaa-ajan palveluineen sekä ruokakauppoja ja hypermarket.

Myös liikenneyhteydet keskustaan ovat loistavat. Bussipysäkit sijaitsevat noin sadan metrin päässä kotiovelta. Polkupyörällä pääsee keskustaan turvallisesti ja nopeasti, vain vartissa.

Hybridirakentamista Hirvensalossa

Arolankaareen rakentuva kerrostalokohde Arolan Punarinta edustaa uudenlaista kerrostalorakentamista. Uudet rakentamisen trendit näkyvät ennen kaikkea rakennusmateriaaleissa. Hybridirakentaminen palvelee kestävyyden, kierrätettävyyden ja laadukkaan sisäilman tavoitteita.

– Arolan Punarinnassa näkyy uusi, ekologinen ja aiempaakin asukasystävällisempi ajattelutapa, joka valtaa sijaa rakennusalalla. Puun käyttö rakentamisessa lisääntyy entisestään. Puuverhoilua on nähty kerrostalorakentamisessa jo jonkin aikaa, mutta nyt Arolan uudessa kohteessa puuta käytetään entistä laajemmin, julkisivujen lisäksi myös sisäpinnoissa, Malmi valottaa.

Panostaminen hybridirakentamisen ratkaisuihin on linjassa TVT Asuntojen omien tavoitteiden kanssa: TVT haluaa panostaa hyvään, turvalliseen ja viihtyisään asumiseen, sekä sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti järkeviin ratkaisuihin.

Molemmat kohteet ovat tunnustetun turkulaisen arkkitehtitoimisto Siggen käsialaa. Puustellinkadun kohteen rakentamisesta vastaa turkulaislähtöinen Mangrove Oy, ja Arolankaaren kohteen rakentamisesta Hartela Länsi-Suomi Oy.

www.tvt.fi/puustelli

www.tvt.fi/arolanpunarinta