Sopiva koti joka elämänvaiheeseen

Kun kilometrejä ja elämänkokemusta kertyy mittariin, asumisessa arvostaa usein entistä enemmän huolettomuutta ja yhteisöllisyyttä. Kaksi TVT:n uusista asuntokohteista onkin suunniteltu nimenomaan yli 55-vuotiaille. Näistä ensimmäinen valmistui helmikuussa Iso-Heikkilään ja toinen valmistuu vuoden 2020 alkupuolella Runosmäkeen.   

– TVT:llä on iso kiinteistökanta, yli 11 000 asuntoa. Asukasrakenne painottuu tällä hetkellä nuorempaan väkeen, mutta tunnistamme kyllä ikääntyvän väestön tarpeet ja haluamme varmistaa, että myös heille on tarjolla sopivia vuokra-asumisen muotoja, kertoo kehittämispäällikkö Johannes Malmi TVT Asunnoilta.  

Esteetöntä ja turvallista asumista 

TVT:n ensimmäinen yli 55-vuotiaille suunnattu kohde Heikinketo sijaitsee Iso-Heikkilässä osoitteessa Revontulenkatu 8. Kohteeseen on saatu investointiavustusta, joka on 10 % hankkeen kokonaisarvosta. Investointiavustus on mahdollistanut asumisturvallisuutta lisäävien välineiden hankkimisen ilman, että ne nostavat vuokratasoa. 

– Nämä kodit on tehty ihan tavalliseen asumiseen. Investointiavustus on kuitenkin mahdollistanut sen, että asuntoihin on saatu automaattinen sammutusjärjestelmä sekä suihkuun turvakahvat. Lisäksi ala-aulassa on sähköisesti avautuva ovi. Kodit ovat tietysti esteettömiä, kuten kaikki muutkin uudis- ja peruskorjatut kohteemme tänä päivänä, Malmi kertoo.  

Sijainti, yhteisö ja palvelut  

Iso-Heikkilän kotien sijainti lähellä keskustaa on mainio ja julkinen liikenne toimii hyvin. Aivan vieressä oleva Palvelutalo Iso-Heikki tarjoaa TVT:n vanhemmille asukkaille myös mahdollisuuden ostaa palveluita. Iso-Heikkiin kulkee Revontulenkatu 8:sta laatoitettu reitti.  

Tänä vuonna Iso-Heikkilään valmistuu myös kaksi muuta asuinkohdetta, Revontulenkatu 10 syksyllä ja Revontulenkatu 12 myöhemmin loppuvuodesta. Nämä kohteet on tarkoitettu kaikenikäisille.  

Seuraava varta vasten yli 55-vuotiaille suunniteltu talo valmistuu helmikuussa 2020 Varusmestarintielle, Runosmäkeen.  

– Olemme halunneet mahdollistaa näihin taloihin samanhenkisen asukasyhteisön tarjoamalla puitteet hyvään asumiseen. 

Vuokra-asunto elää mukana 

Vuokra-asunto on helppo ratkaisu, jota voi vaihtaa perhekoon ja elämäntilanteen muuttuessa.  

– Sanoisin, että vuokralla asumisesta on tullut kasvava trendi joka ikäryhmässä. Ja miksi ei olisi? Nykyään vuokra-asunnot ovat tosi kivoja, toimivia ja persoonallisia koteja, Malmi hymyilee.