Lämpökuurilla tarkenee terveellisesti

Asumisterveysohjeen mukaan suositeltava huonelämpötila on 21 °C. Sitä pidetään sekä terveellisenä että energiataloudellisesti järkevänä lämpötilana. Usein asuntojen lämpötilat ovat kuitenkin suositeltua korkeampia, jolloin voidaan puhua ylilämmöstä. Kun huonelämpötila nousee liian korkeaksi, myös sisäilmaan liittyvät oireet kasvavat.

Sopiva lämpötila kodissa parantaa sekä asumisen että sisäilman laatua. Kun lämpötila on suosituksen mukainen, asumismukavuuskin on kohdallaan. Samalla huonosta sisäilmasta ja ilman kuivuudesta aiheutuvat oireet, kuten väsymys, iho-oireet sekä silmien, hengitysteiden ja limakalvojen ärsytys, vähenevät. 

– Vesikuurissa todistettiin, että yhteistyössä asukkaiden kanssa saadaan aikaan paljon hyvää. Nyt alkavalla lämpökuurilla halutaan saada ylilämpö kuriin. Liian lämmin asunto on sekä terveydelle että rakennukselle haitallinen. Lämpökuurilla tavoitellaan mukavia, tasapainoisia asuinolosuhteita, sanoo kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki TVT Asunnoista.

Lämpöenergia muodostaa myös merkittävän osan vuokrasta. Jos kodin lämpötilaa alennetaan 1 °C, kertyy vuodessa säästöä lämmityskuluissa jopa 5 %, millä on suora vaikutus vuokrankorotuspaineeseen. Ihminen tottuu 0,5–1 °C suuruiseen huonelämpötilan laskuun noin viikossa.

– Lämpökuuri näkyy kaikessa viestinnässämme ja jokaiseen asuintalokohteeseemme jaetaan kampanjan aikana lämpömittarit. Kerromme lämmityskauden aikana myös tuloksia siitä, mihin suuntaan olemme menossa ja miten olemme onnistuneet. Kampanja jatkuu lämmityskauden loppuun keväälle 2019.

Lähde lämpökuurille ja ota lämpöniksit käyttöön!