Kaihtimien asennus lasien väliin vaatii luvan

TVT Asuntojen asuntokannassa on monenlaisia rakennuksia eikä kaikkien kotien ikkunoissa ole vakiona sälekaihtimia. Lue tästä, miten toimit, jos haluat asentaa kotiisi sälekaihtimet.

Viime vuosina valmistuneiden uusien ja peruskorjattujen kotiemme ikkunoissa on valmiiksi sälekaihtimet. Kaihtimet tuovat näkösuojaa ja auttavat huoneiston lämmönhallinnassa. Siksi myös moni vanhemmissa taloissa asuva haluaa kotiinsa kaihtimet.

Huomioi, että et voi tehdä huoneistossa muutostöitä ilman vuokranantajan lupaa. Muutostöiksi lasketaan esimerkiksi turvalukon, varmuusketjun, ovisilmän ja sälekaihtimien asennus.

Jos haluat sälekaihtimet ikkunalasien väliin, tarvitsen työhön luvan isännöitsijältä. Löydät oman kotitalosi isännöitsijän yhteystiedot Ota yhteyttä -sivulta. Kaihtimien asennustyö tulee jättää ammattilaiselle. Kun muutat pois, kaihtimet pitää jättää ikkunoihin. 

Vaihtoehtoisesti voit omalla kustannuksellasi asentaa kotisi ikkunoihin sälekaihtimet pinta-asennuksena. Pinta-asennukseen et tarvitse lupaa. Kun muutat pois, sinun tulee poistaa kaihtimet ja paikata kaihtimien asennusreiät.