Huomioi naapurit pihalla ja porraskäytävässä

Valtioneuvoston ohjeen mukaan kaikkia turhia sosiaalisia kontakteja on tällä hetkellä syytä välttää koronavirustilanteen vuoksi. Ohje koskee myös kokoontumista pihalla mukaan lukien leikkipaikat ja grillikatokset.

Oman kotitalon pihalla saa liikkua myös poikkeusolosuhteissa. Huomioi kuitenkin muut pihalla liikkuvat asukkaat ja muista pitää vähintään metrin etäisyys muihin.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta, kun liikut kotitalosi porraskäytävissä ja muissa yleisissä tiloissa. Pese kädet huolellisesti saippualla ja/tai käyttämällä käsihuuhdetta. Vältä pintojen kuten kahvojen, hissien painonappien tai porraskaiteiden koskemista paljain käsin. Noudata yleisiä yskimis- ja niistämisohjeita.

Vältä lähikontakteja ja pidä vähintään metrin etäisyys naapureihin myös sisätiloissa. Pyydämme huomioimaan, että riittävän etäisyyden varmistamiseksi hisseissä voi kulkea kerrallaan vain yksi henkilö.

Seuraa valtioneuvoston linjauksia ja noudata THL:n ohjeita. Linjauksia ja ohjeita seuraamalla voimme minimoida koronaviruksen leviämisen ja suojata toisiamme.