Jätekuurilla kohti hiilineutraalia Turkua

Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. TVT Asunnot tukee tavoitteen toteutumista kutsumalla asukkaansa Jätekuurille.

Jätekuuri-kampanjalla tavoitellaan polttokelpoisen jätteen määrän vähentämistä ja kierrätysasteen nostamista. Tavoitteisiin pyritään lisäämällä tietämystä ja kiinnostusta kierrätykseen ja kannustamalla jätteiden lajitteluun. Jätekuurilla lajittelua voi opetella hauskasti pelaamalla tietokoneella tai mobiilisti lajittelupeliä.

Kestävät kulutusvalinnat ja jätteiden huolellinen lajittelu ovat ympäristötekoja. Jätekuurilla onnistuminen tukee myös kohtuuhintaista asumista.

- Vähentämällä polttokelpoisen jätteen määrää kolmanneksella voimme vähentää jätehuollon kustannuksia 10 %, TVT Asuntojen kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki kertoo.

Onnistumme yhdessä

Jätekuuri-kampanja on suunniteltu yhdessä TVT Asuntojen asukkaiden kanssa. Talokohtaisilla asukastoimikunnilla on merkittävä rooli kampanjan onnistumisessa.

TVT Asuntojen asukasneuvoston puheenjohtaja Sanna Laitila on tyytyväinen yhtiön tapaan panostaa asukasyhteistyöhön.

- Asukkaat toivovat luonnollisesti, että vuokrat pysyvät kohtuullisina asumisviihtyisyydestä tinkimättä. Asukasaktiivit antavat tukensa yhteisille kampanjoille, joilla muodostetaan koteihimme pysyviä, luontoa ja kukkaroa säästäviä arjen käytäntöjä, Sanna Laitila sanoo.

Jätekuurin suunnittelussa TVT Asuntojen kumppaneita ovat olleet myös Remeo Oy ja Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH).

Aikaisemmista kuureista hyviä tuloksia

Asumisen kasvihuonepäästöjen vähentäminen vaatii konkreettisia ja käytännönläheisiä toimia. Jätekuuria ovat edeltäneet Vesi- ja Lämpökuurit. Vesikuurilla TVT Asuntojen asukkaat vähensivät vedenkulutustaan 4,1 % ja Lämpökuurilla säästivät lämpöenergiaa 9,2 %. Vesi- ja Lämpökuurien onnistuminen on osaltaan vaikuttanut siihen, että TVT Asunnot on neljä vuotta välttänyt vuokrankorotukset.

- Helposti ajatellaan, että yksilön valinnoilla ei ole merkitystä, mutta asukkaidemme sitoutuminen Vesi- ja Lämpökuureihin todistaa toisin. Kun joka kymmenes turkulainen asuu TVT Asuntojen kodeissa, saavutuksillamme on merkitystä myös kaupungin ilmastotavoitteiden kannalta, Lasse Lähdemäki muistuttaa.

Tutustu koko vuoden 2020 kestävään Jätekuuri-kampanjaan ja pelaa Jätekuuri-peliä osoitteessa www.tvt.fi/jätekuuri.


Jätekuuri-peli muutettu lajittelupeliksi 6.3.2020