Konradinkuja 1 uudistuu

TVT Asunnot on päättänyt luopua asuintalokohteen Konradinkuja 1 käytöstä. Samalla yhtiö selvittää, korjataanko kohde vai korvataanko se uudisrakennuksella.

Talokohteen Konradinkuja 1 julkisivu on heikkokuntoinen. Kohteeseen on tehty rakenteelliset suojaukset, joilla varmistetaan, että asuminen kohteessa on turvallista. Kohteen huoltoa ja kunnossapitoa jatketaan normaaliin tapaan niin kauan kuin kohteessa asutaan.

Asukkaista huolehditaan

Konradinkuja 1 asukkaiden vuokrasopimukset joudutaan irtisanomaan kohteen käytön päättymisen vuoksi. TVT Asunnot tarjoaa vakiintuneen toimintatapansa mukaisesti yhtiön muusta asuntokannasta uutta kotia asukkaille, joiden toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanotaan.

Yhtiön asuntojen käyttöaste on niin korkea, että uusien kotien löytymisessä ja talon 59 huoneiston tyhjenemisessä kestänee melko pitkään. Kohteeseen voidaan tehdä sen tyhjenemisen aikana määräaikaisia vuokrasopimuksia asukkaiden ja asunnonhakijoiden tarpeiden mukaan.

TVT Asunnot on kutsunut Konradinkuja 1:n asukkaat tiedostustilaisuuteen 13.11. Tilaisuudessa asukkaita ohjeistetaan uuden kodin hakuun ja muuttoon liittyvistä käytännöistä. Pyrkimyksenä on, että muutosvaihe saadaan järjestettyä niin, että asukkaille aiheutuu tilanteesta mahdollisimman vähän haittaa.

Vaihtoehdot selvitetään

TVT Asunnot uskoo, että Varissuo ja Konradinkuja 1 ovat myös tulevaisuudessa asunnonhakijoita kiinnostavia paikkoja. Yhtiö alkaa selvittää teknisesti ja taloudellisesti parasta etenemistapaa välittömästi. Vaihtoehtoina ovat nykyisen rakennuksen peruskorjaus, perusparannus tai purkava uudisrakentaminen. 

Milloin korjaustyö tai purkava uudisrakentaminen alkaa, on tällä hetkellä vaikea arvioida. Jos päädytään purkavaan uudisrakentamiseen, aikataulun kannalta olennaista on, tarvitaanko alueelle asemakaavamuutosta.

TVT Asuntojen tarjoaman kaltaiselle asumiselle on Turussa suuri kysyntä. Vastatakseen kysyntään yhtiön tarkoituksena on kasvattaa asuntokantaansa. Muun muassa soveltuvien rakennuspaikkojen vähäisyyden vuoksi etenemistapa Konradinkuja 1:ssä pyritään ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti.