Lajittele helposti

Jätteiden lajittelu on tärkeää sekä ympäristön että jätehuoltokustannusten hallinnan kannalta. Lajittelu sujuu helposti, kun kodissa on riittävästi keräysastioita.

Jätteiden lajitteluvaatimukset ovat vuosien saatossa lisääntyneet. Varsinkin vanhempien talojen keittiökaapeista voi olla hankalaa löytää tilaa kaikille lajitteluastioille. Kaikkea kierrätettävää ei kuitenkaan ole välttämätöntä varastoida keittiökaappeihin tai edes keittiöön.

Kun valitset keräysastiaksi sisustukseesi sopivan korin, laatikon tai kassin, voit hyvin jättää sen esille. Keräysastia, jossa on kahvat tai kädensijat, on samalla myös kätevä kuljetusastia.

allaskaappi
 

Keräysastioita on kätevä säilyttää eteisessä, jos se on riittävän tilava. Pienessä eteisessä lajittelukassin tai -korin voi nostaa roikkumaan naulakkoon. Hyödynnä myös kalusteita. Jos sinulla on eteisessä kenkäkaappi, jossa on tyhjiä lokeroita, lajittele niihin.

TVT Asunnot edellyttää, että parvekkeet pidetään puhtaina ja roskattomina. Voit kuitenkin hyödyntää parveketta esimerkiksi palautuspullojen keräykseen, kunhan huolehdit, että parvekkeen yleisilme pysyy siistinä.  

Huolellisen lajittelijan kodissa keräysastiat täyttyvät nopeasti. Muista tyhjentää astiat riittävän usein. Näin koti pysyy siistinä ja lajittelu sujuu.