Kierrätä lamput oikein

Kun lajittelemme käytöstä poistetut lamput oikein, lamppujen arvokkaat materiaalit saadaan uudelleen käyttöön.

Vain halogeenilamput, hehkulamput ja autojen lamput kuuluvat oman kotitalon sekajäteastiaan.

Energiansäästö- ja ledilamppujen, alle 25 cm pitkien loisteputkien ja pienien valaisimien lähin keräyspiste on yleensä kauppa, josta ostat korvaavat tuotteet. Isot päivittäistavarakaupat ja sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvät erikoismyymälät ottavat lamppuja vastaan maksutta ja ilman ostovelvoitetta.
koti

Palauta isot valosarjat, valaisimet ja kalusteet, joissa on kiinteä lamppu sekä yli 25 cm pitkät loisteputket keräyspisteisiin, jotka vastaanottavat kaikkea sähkö- ja elektroniikkaromua tai vaarallista jätettä.

Varsinais-Suomessa sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan vastaan maksuttomasti kaikilla Lounais-Suomen Jätehuollon lajitteluasemilla ja jätekeskuksissa. LSJH:n ylläpitämiä sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanottopaikkoja Turussa ovat myös Turun Ekopaja (Rieskalähteentie 74) ja Akseli Kiinteistöpalvelut Oy (Karvataskunkatu 1).

 

Lähteet ja lisätiedot: Lampputieto.fi, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy