Tyhjennä asunto kokonaan

Poismuuttava asukas vastaa asunnon tyhjentämisestä.

Toisinaan poismuuttava ja uusi asukas haluaisivat tehdä keskenään kauppaa kodin irtaimistosta. Jos jokin huonekalu tai kodinkone ei sovi poismuuttavan asukkaan uuteen kotiin, se olisi helpointa jättää asuntoon.

Olemme TVT Asunnoilla tehneet linjauksen, että poismuuttava asukas ei voi myydä irtaimistoaan uudelle asukkaalle niin, että tavarat jätettäisiin asuntoon. Tähän on useita syitä.

Jos huoneistoon on jätetty tavaraa, asuntotarkastaja ei välttämättä tiedä, onko tavara hylätty vai onko se myyty. Kun asuntotarkastaja tyhjentää asunnon, tavaran ostanut voi vaatia siitä korvausta TVT Asunnoilta.

eteinen 

Asukkaiden vaihtuessa huoneistoon tehdään usein remonttia. Huoneistossa olevat tavarat voivat haitata remontin tekemistä. Huoneistoon jätetty irtaimisto voi myös vahingoittua remontin aikana, mikä voi johtaa korvausvaatimuksiin.

Kolmas syy asukkaiden välisten kauppojen kieltämiseen on se, että huoneistossa oleva irtaimisto on TVT Asuntojen vastuulla. Jos huoneistoon on jätetty esimerkiksi astianpesukone, TVT vastaa sen huoltamisesta ja korjaamisesta. Tällaista vastuuta yhtiö ei voi ottaa.

Jos asuntoon tai huoneistovarastoon on jätetty tavaraa, TVT Asuntojen käytäntönä on poistaa ne. Asunnon tyhjennys veloitetaan asukkaalta. Tyhjennä asunto siis huolella, kun muutat pois.