Jääkaappi ei kuulu parvekkeelle

Lasitettu parveke voi tuntua sisätilan jatkeelta, mutta se on ulkotila, jonne eivät kuulu sisäkäyttöön tarkoitetut sähkölaitteet.

Kylmäsäilytystilalle voi olla paljon tarvetta suurissa perheissä tai innokkaiden marjastajien ja metsästäjien kodeissa. Toisen jääkaapin tai pakastimen hankkimista hankaloittaa, että kodeissa on harvoin sopivaa tilaa ylimääräiselle kylmälaitteelle. Sitä ei saa silti sijoittaa parvekkeelle.

Kielto perustuu asumisturvallisuuden varmistamiseen. Koska kylmälaitteita ei ole tarkoitettu käytettäväksi ulkotiloissa, niiden vikaantumisherkkyys on ulkona isompi kuin sisällä.

 jaapakastinkaappi

Sisäkäyttöön tarkoitettuihin sähkölaitteisiin ei asenneta ulkokäytön edellyttämiä tiivisteitä. Lämpötilan vaihteluiden vuoksi sähkölaitteiden osiin tiivistyy ulkona kosteutta. Kosteus voi aiheuttaa sähkölaitteessa kipinöintiä, mikä sytyttää palavia materiaaleja laitteen sisällä. 

Parvekkeella tai terassilla palava sähkölaite vaarantaa huoneiston haltijan lisäksi myös naapurit. Ethän siis ota turhia riskejä käyttämällä sisäkäyttöön tarkoitettuja sähkölaitteita ulkona.