Hallinto-oikeus kumosi Ruusukorttelin asemakaavan

Turun hallinto-oikeus on kumonnut Turun kaupunginvaltuuston 15.5.2017 hyväksymän asemakaavamuutoksen ”Ruusukortteli”.

Tällä hetkellä asemakaava-alueella sijaitsee Ruusukorttelin hyvinvointikeskus ja 132 ikäihmisille tarkoitettua kotia. Hyvinvointikeskus on suosittu harrastus- ja tapaamispaikka, jossa käy päivittäin satoja ihmisiä. Lisäksi kaava-alueella sijaitsee kaksi Turun kaupungin päiväkotia.

Asemakaavamuutoksen laadinta perustui TVT Asunnot Oy:n ja Turun Kiinteistöliikelaitoksen 2012 tekemään aloitteeseen. TVT Asuntojen tavoitteena on ollut mahdollistaa asuntotarjonnan lisääminen erittäin halutussa asuinpaikassa.

- TVT Asuntojen kaltaiselle asuntotarjonnalle näyttää olevan suuri kysyntä ja Ruusukorttelin asuntoihin on tälläkin hetkellä vuosien jono.  Hallinto-oikeuden kumoama asemakaava olisi mahdollistanut noin 300 asunnon rakentamisen, mikä olisi vastannut monen asuntoa etsivän toiveita, TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss kertoo.   

Asemakaavamuutoksen kumoaminen viivästyttää uusien asuntojen toteuttamista.

- Hallinto-oikeuden päätös on pettymys paitsi TVT Asunnoille myös asuntoa kauttamme hakeville. TVT:n vapaana olevien asuntojen vähäisyys asettaa asunnonhakijoita vaikeaan tilanteeseen, Teppo Forss pahoittelee.

Kaupungin päätöksenteossa asemakaavan toteuttamisen edellytyksenä on ollut se, että nykyiset päiväkodit korvaavat hoitopaikat osoitetaan toisaalta.

- Korvaavien päiväkotitilojen toteuttaminen on edennyt aikataulussa, joten se ei olisi ollut muodostumassa esteeksi asemakaavan toteuttamiselle, Forss muistuttaa.

Kumottu kaava olisi mahdollistanut yhden noin 140-paikkaisen päiväkodin rakentamisen alueelle.

TVT Asunnot Oy ei voi edetä uusien asuntojen suunnittelussa ennen kuin alueella on lainvoimainen asemakaava. Miten pitkään tähän menee, on vaikea arvioida. Aikataulua pystytään arvioimaan paremmin, kun kaupunki ratkaisee, miten se asiassa etenee.

 

Lisätietoja asiasta antaa tarvittaessa Anu Nummelin.
puh. 02 262 4164, anu.nummelin@tvt.fi