Kurjenmäen keltaiset talot 80 vuotta

Juhlanäyttely on esillä Turun pääkirjaston aulassa 2.11. - 2.12.2018.

Kurjenmäen keltaisten talojen juhlanäyttelyssä esitellään kunnallisen asuntotuotannon varhaisia vaiheita sekä talojen historiaa. Myös talojen nykyisten asukkaiden arki on vahvasti läsnä näyttelyssä.

Kurjenmäen keltaisten talojen asukkaat ovat keränneet näyttelyn vapaaehtoisvoimin. Aloitteen näyttelyn järjestämiseen teki rakennushistoriasta kiinnostunut asukastoimikunnan puheenjohtaja Anne Tainio.

- Näyttely on kunnianosoitus näillä taloille. On hienoa, että ne ovat säilyneet tähän päivään asti ja että niistä pidetään hyvää huolta, Anne Tainio kertoo.

Kurjenmäen keltaiset talot 

Kaskentien ja Uudenmaantien väliin sijoittuvat puutalot ovat valmistuneet 1938. Turun kaupungin rakennuttamien talojen suunnittelijoina olivat arkkitehdit Harald Smedberg ja Totti Sora.

Alun perin taloissa oli ajalle tyypillisiä työväen asuntoja, joissa oli pieni huone ja keittiö. Vuosien saatossa taloja on korjattu monella tavalla ja asuntoja on yhdistetty isommiksi. Tällä hetkellä koteja on 96.

Kurjenmäen keltaiset talot 80 vuotta -juhlanäyttely on esillä Turun pääkirjaston aulassa 2.11. - 2.12.2018. Näyttelyyn voi tutustua pääkirjaston aukioloaikoina.