Säilytä renkaat huoneistovarastossa

Huoneistokohtaisessa varastossa voi säilyttää yhden rengaskerran autoa kohden.

Huoneistokohtaiset irtaimistovarastot on tarkoitettu pääasiassa talousirtaimiston säilyttämiseen. Pelastuslain mukaan varastotiloissa ei saa säilyttää helposti syttyvää materiaalia tai tavaraa, josta aiheutuu tulipalon syttymisen tai leviämisen vaara. 

Viranomaiset eivät ole antaneet autonrenkaista suoria säilytysmääräyksiä. Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kuitenkin ohjeistanut, että kerrostalon irtaimistovarastossa voi säilyttää asukkaille kuuluvien autojen renkaat.

Paloturvallisuuden kannalta olennaista on, että huoneistokohtaiset varastot pidetään lukittuina. Muista, että asukas vastaa huoneistokohtaisen varastotilan lukitsemisesta.

Renkaita tai mitään muitakaan henkilökohtaisia tavaroita ei turvallisuussyistä pidä ikinä säilyttää varastotilojen käytävillä tai porraskäytävissä.

Renkaiden vaihto on pian taas ajankohtaista. Talvirenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun asti tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin (tänä vuonna 9.4.) asti. Talvirenkaita saa käyttää myöhemminkin, jos keli ja sää sitä edellyttävät.