Hyvä vuokratapa uudistui

Vuokralaisia, vuokranantajia, välittäjiä ja isännöintiä edustavat järjestöt ovat päivittäneet Hyvä vuokratapa -ohjeistuksen.

Vuonna 2003 laadittu ja ensimmäisen kerran vuonna 2008 päivitetty ohjeistus luo pohjan toimivalle vuokrasuhteelle. Uusimmassa päivityksessä on huomioitu toimintaympäristössä viime vuosina tapahtuneet muutokset kuten vuokrasopimusten tekeminen sähköisesti.

Hyvän vuokratavan tarkoituksena on edesauttaa ongelmattoman ja toimivan vuokrasuhteen luomisessa, sen jatkuvassa hoitamisessa sekä asianmukaisessa päättämisessä. Ohjeistus kattaa huoneenvuokrauksen elinkaaren lisäksi myös hyvän naapuruuden sekä asuinympäristön viihtyvyyden edistämisen.

Päivitetty ohjeistus sopii pääosin myös TVT Asuntojen toimintaan. Huomioi kuitenkin, että TVT Asuntojen kodit ovat pääosin julkisin varoin tuettuja ja TVT noudattaa niitä koskevaa säätelyä.

Voit lukea lisää vinkkejä sujuvaan asumiseen Hyvän asumisen oppaasta, jonka olet saanut vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Oppaan sisältöön voi tutustua sähköisesti TVT:n verkkosivuilla.

Voit ladata Hyvä vuokratapa -ohjeistuksen Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät KOVA ry:n verkkosivuilta.