KOVAa koulutusta

Miten kohtuuhintainen vuokra-asuminen toteutetaan ja missä valtakunnallinen asuntopolitiikka menee? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saatiin vastauksia Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n koulutuksessa 25.-26. tammikuuta.

Koulutus oli tarkoitettu KOVAn jäsenyhteisöjen hallitusten jäsenille ja toimitusjohtajille. TVT Asunnot Oy:stä koulutukseen osallistuivat toimitusjohtaja Teppo Forss sekä hallituksen jäsenet Eila Hannula, Sirpa Nevalainen ja Reijo Seppälä. Nevalainen ja Seppälä edustavat TVT:n hallituksessa asukkaita.

Vuokrataloyhteisön hallituksen jäsenyys vaatii toimintaympäristön tuntemusta. Koulutus painottui ARA-perusteisen (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) toiminnan esittelyyn. Osallistujille avattiin muun muassa omakustannusperiaatetta ja vuokranmääritystä. Koulutukseen kuului myös uudis- ja peruskorjauskohteiden ARA-käsittelyn esittely.

Monissa kuntaomisteisissa vuokra-asuntoyhteisöissä hallitus on vastikään vaihtunut ja koulutus olikin täyteen varattu. Koulutus tarjosi uusille hallitusten jäsenille erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua. Myös kokeneille toimijoille mahdollisuus vaihtaa kokemuksia oli arvokas.

KOVA koulutus 2018
Kuva: Teppo Forss

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on 2013 perustettu yleishyödyllisten vuokrataloyhteisöjen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAlla on 33 eri puolilla maata toimivaa jäsenyhteisöä. Niiden omistuksessa on noin 177 500 vuokra-asuntoa.