Muovipakkaukset kiertoon

Hyötyjätteiden lajitteluvelvollisuus kiinteistöillä laajenee. Tämän myötä TVT:n talokohteissa käynnistyy muovipakkausten keräys. Muovipakkausten keräysastioiden toimitus TVT:n talokohteisiin alkaa huhtikuussa.

Muovipakkausten keräysastiat tulevat kaikkiin TVT:n asuintalokohteisiin huoneistojen lukumäärästä riippumatta. Keräysastioiden toimitus kiinteistöille alkaa huhtikuun puolivälissä. Astiat ovat käyttövalmiina kaikissa talokohteissa toukokuun loppuun mennessä.

Muovipakkausten keräykseen kelpaavat kaikki muut muovilajit paitsi PVC. PVC-muovia käytetään pakkauksissa kuitenkin hyvin vähän. PVC on merkitty muoviin nuolisymbolin sisällä olevalla numerolla 3 tai 03.

Kerättävien muovipakkausten on oltava tyhjiä, kuivia ja puhtaita. Irrota kierrätettävistä pakkauksista korkit, kannet ja muut irtoavat osat, sillä ne ovat usein eri muovia kuin muu pakkaus.

Tavallisia hyötyjätekeräykseen kuuluvia muoveja ovat elintarvikepakkaukset kuten leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset. Myös pesuainepullot, kanisterit ja muovikassit sopivat muovipakkausten keräykseen.

Monet TVT:n jätepisteistä on rakennettu aikana, jolloin lajitteluvelvoitteet olivat nykyistä vähäisemmät. Osassa talokohteita voidaankin joutua tekemään järjestelyjä, jotta kaikki keräysastiat saadaan mahtumaan jätepisteeseen. Lisääntynyt lajittelu vähentää polttokelpoisen jätteen määrää, mikä toisaalta helpottaa järjestelyjä.

TVT jakaa kevään aikana kaikkiin koteihin yksityiskohtaisen tiedotteen jätejärjestelyistä.

Muista, että voit kierrättää muovipakkaukset ennen uuden jäteastian tuloa viemällä ne Rinki-kierrätyspisteeseen, jossa on muovipakkausten keräysastia. Lähimmän Rinki-pisteen sijainnin voit tarkastaa täältä (linkki).