Ilotulitteet eivät kuulu pihoille

Ilotulitteet voivat aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Kovat äänet ovat haitallisia ihmisille ja lemmikeille.

Älä ammu ilotulitusraketteja asuintalojen pihoilla. Ilotulite voi aiheuttaa vaaraa ihmisille, eläimille, rakennuksille, ajoneuvoille ja muulle omaisuudelle. Huomaa ilotulituspaikkaa valitessasi, että käytön jälkeen raketti putoaa ohjauskeppeineen alas.

Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista. Sopivia paikkoja ilotulitteiden käytölle ovat pellot, vesialueet tai tyhjät kentät - eivät piha-alueet.

Jos ilotulitat, käytä raketin ampumiseen tukevaa alustaa äläkä suuntaa rakettia kohti ihmisiä, rakennuksia tai muuta omaisuutta. Älä ikinä laukaise ilotulitetta ikkunasta, parvekkeelta tai katolta. Käytä suojalaseja.

Huomaa, että Turun keskusta-alueella ilotulitteita ei saa käyttää lainkaan. Voit katsoa rajoitusaluekartan Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen verkkosivuilta (linkki).

Keskustassa voi nauttia Turun kaupungin järjestämistä uudenvuoden ilotulituksista. Lasten uudenvuoden ilotulitus alkaa Kupittaalla klo 18. Vuoden vaihtuessa ilotulitteita ammutaan Samppalinnan mäeltä.