Asenna valosarjat turvallisesti

Ulkovalosarjat valaisevat pimeää talvea. Muista valojen asennuksessa turvallisuus.

Tarkasta valosarjan kunto ennen asennusta. Tutki lamput, johto ja muuntaja. Käytä vain ehjiä valosarjoja. Viallisia sähkölaitteita ei pidä käyttää, sillä ne ovat aina turvallisuusriski.

Käytä ulkona vain ulkokäyttöön suunniteltuja valoja. Ulkokäyttöön sopivissa valoissa suojausmerkintä on IP44. Numerosarja voi olla myös sitä suurempi. IP-luokka on tavallisesti merkitty valosarjan muuntajaan.

Sisäkäyttöön tarkoitettuja valoja ei pidä käyttää ulkona, koska niitä ei ole eristetty kosteudelta ja kylmyydeltä. Varmista valosarjaa ostaessasi, että siinä on myös CE-merkintä. Se on valmistajan vakuutus siitä, että tuote täyttää sille asetetut turvallisuusvaatimukset.

Älä vedä ulkovalosarjaan sähköä sisältä huoneistosta vaan käytä ulkoseinissä olevia pistokkeita. Jos tarvitset asennukseen jatkojohtoa, myös sen pitää olla hyväksytty ulkokäyttöön. Suojaa liitoskohta esimerkiksi muovipussilla.

Ulkovalosarjan voi asentaa parvekkeelle, terassille tai huoneistopihalle. Jos asennat valosarjan pihalle, varmista, että johto ei haittaa pihan kunnossapitoa tai aiheuta vaaraa pihassa kulkeville. Muista, että maata pitkin kulkevaa lumeen peittynyttä johtoa on hyvin vaikeaa havaita.