Tutustu pelastussuunnitelmaan

Kotitalon pelastussuunnitelma kertoo, miten hätätilanteissa toimitaan, miten niihin varaudutaan ja miten niitä ennaltaehkäistään. Pelastussuunnitelmiin voi tutustua sähköisesti Pelsu-palvelussa.

TVT:llä oli aikaisemmin käytössä paperisia pelastussuunnitelmia. Niiden säilytyspaikka vaihteli talokohteittain eikä kaikille asukkaille ollut välttämättä selvää, missä suunnitelmaan voi tutustua. TVT on tänä vuonna ottanut käyttöön Pelsu-palvelun, jossa suunnitelmiin voi tutustua juuri itselleen sopivaan aikaan.

Saat selville verkko-osoitteen, jossa kotitalosi pelastussuunnitelma on, talosi ilmoitustaululta. Pelsu toimii tietokoneella, tabletilla ja matkapuhelimella, joten sen käyttö on joustavaa. Halutessasi voit myös tulostaa koko pelastussuunnitelman, pikaohjeen tai toimintaohjeita.  

Voit Pelsu-palvelussa ilmoittaa TVT:lle tekemistäsi turvallisuushuomioista ja lähettää kuvia havaitsemistasi turvallisuuspuutteista. Asukkaiden havainnot ovat arvokkaita ja TVT ottaa niitä mielellään vastaan. Sähköiseen pelastussuunnitelmaan on helppo tehdä tarvittavat korjaukset ja täydennykset.

Lue lisätietoja Pelsusta (linkki).