Asukkaat onnistuivat vedensäästössä

Asukkaiden vedenkulutus väheni Vesikuurin aikana 4,1 prosenttia. Saavutettu säästö auttaa TVT:tä välttämään vuokrankorotuksia.

Veden- ja energiansäästökampanja Vesikuuri päättyi syyskuun lopussa. Vuoden kestäneen kampanjan tavoitteena oli vähentää vedenkulutusta ämpärillinen päivässä asukasta kohden.

Kampanjan aikana saavutettu kulutusvähennys oli 6,6 litraa vuorokaudessa henkilöä kohden. Vuoden aikana vettä säästettiin yhteensä 45,7 miljoonaa litraa. Tulos on erinomainen ja vedenkulutus on nyt valtakunnallisen keskiarvon tasolla.

Vesikuuri kannusti asukkaita tiedostamaan ja tarvittaessa vähentämään vedenkulutustaan. Kampanjan aikana asukkaille jaettiin käytännön vinkkejä taloudelliseen vedenkulutukseen. Keväällä järjestettiin Vesikuuri-tapahtumia, jotka muistuttivat kampanjasta ja tarjosivat mukavaa yhdessäoloa. Vinkkeihin ja kampanjatunnelmiin voi palata kampanjasivulla (linkki).

Miten suuri euromääräinen säästö kampanjalla saavutetaan, riippuu vesi- ja lämpötaksojen kehityksestä ja siitä, miten hyvin opitut vedenkulutustavat pysyvät muistissa. Nykyisillä kulutus- ja hintatiedoilla säästöä saataisiin noin 250 000 euroa vuodessa.

TVT toimii omakustannusperiatteella ja kaikki kustannussäästöt auttavat välttämään vuokrankorotuksia. Jos kodissa on huoneistokohtainen vesimittari, saavutettu säästö tulee suoraan asukkaalle.

Lue lisää kampanjan tuloksista (linkki). Täältä löydät eniten vedenkulutustaan vähentäneet talokohteet (linkki).