TVT ei korota vuokria

Talousarvioehdotusta esiteltiin asukkaiden edustajille 4.10.

TVT Asunnot Oy ei ole korottamassa vuokria vuonna 2018. TVT pidättäytyy vuokrantarkistuksista jo toisena vuonna peräkkäin. Nollatarkistus vastaa asukkaiden yhtiölle esittämään huoleen tulojen kasvua nopeammasta asumiskustannusten noususta.

TVT:n asuntojen käyttöaste on erittäin hyvällä tasolla.

- Yhtiötalouden kannalta korkea käyttöaste on hyvä asia mutta seudun asuntomarkkinoiden kannalta huono, TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss tiivistää.

Kohtuuhintaista asuntoa tarvitsevia on enemmän kuin vapautuvia asuntoja. TVT onkin saanut asunnonhakijoilta kitkerää palautetta siitä, että yhtiö ei ole pystynyt tarjoamaan asuntoa. TVT:n tyyppistä kohtuuhintaista vuokra-asuntotarjontaa tarvittaisiin Turun seudulle lisää.

- Kun alueelle syntyy työpaikkoja ja asukasluku on nousussa, kohtuuhintaisten asuntojen puute ei saisi muodostaa pullonkaulaa kasvulle, Forss toteaa.  

Kulut kurissa

Talousarvioehdotuksen laadintaa on helpottanut hyvä yhteistyö palveluntoimittajien ja yhteistyökumppanien kanssa.

- Olemme onnistuneet useissa kilpailutuksissa ja saaneet tehtyä asukkaiden kukkaron ja asumisen laadun kannalta myönteisiä sopimuksia, Forss kiittelee.

TVT Asuntojen asukkailleen järjestämä veden- ja energiansäästökampanja Vesikuuri päättyi syyskuun lopussa. Ennakkotiedot kampanjan tuloksista ovat lupaavia. Säästöt vesi- ja vedenlämmityskustannuksissa vähentävät myös osaltaan yhtiön vuokrankorotuspaineita.

Asukastoiminnalla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä talousarvioehdotuksesta. Lopullisesti talousarviosta päättää yhtiön hallitus marraskuussa. 1.3.2018 voimaan astuvat vuokrat ilmoitetaan hallituksen päätöksen jälkeen.