Lopputulos ratkaisee

Varissuolla todettiin, että omassa kodissa voi asua myös linjasaneerauksen aikana.

TVT on tehnyt linjasaneerauksen Varissuolla osoitteessa Valpuri Innamaan katu 10. Työ valmistui kesällä 2016. Toisin kuin TVT:n peruskorjauskohteissa Valpuri Innamaan kadulla valtaosa asukkaista asui koko urakan ajan kodeissaan.

Valpuri Innamaan katu 10 on 1977 valmistunut kerrostalokohde. Kohteessa oli viime vuosien aikana ollut vesivahinkoja. Kun myös kuntotutkimuksessa todettiin, että kohteen viemärit ovat heikkokuntoisia, parhaaksi ratkaisuksi katsottiin perinteisen putkiremontin tekeminen.

Urakka kesti noin kahdeksan kuukautta ja työ eteni porraskäytävä kerrallaan. Jokaisessa asunnossa tehtiin töitä noin kuukausi, minkä ajan asunnon kylpyhuone ja keittiön vesipiste olivat pois käytöstä. Asukkaiden käytössä oli pihalle tuotu kontti, jossa oli wc- ja peseytymistilat sekä  pyykinpesumahdollisuus.

Päivittäinen työaika työmaalla oli klo 8 - 16. Tarvittaessa töitä tehtiin iltaisin ja viikonloppuisin, mutta silloin tehtiin vain sellaista, mikä ei aiheuttanut häiriötä. Urakoitsija tiedotti työn etenemisestä asuntoihin jaetuilla tiedotteilla ja porraskäytävien infotauluilla. Porraskäytävien jatkuvaan siivoukseen panostettiin, jotta pölyhaitta pysyi mahdollisimman vähäisenä.

Saneeraus aiheutti asukkaille haittaa, mutta yhteistyö urakoitsijan, TVT:n ja asukkaiden välillä sujui hyvin. Asukkaat välttivät muuttamiseen liittyvän vaivan ja saivat hyvityksen asumishaitasta. Voidaan sanoa, että lopputulos ratkaisi. Asukkaille paras palkinto saneerauksesta oli täysin uudistettu kylpyhuone.

TVT:n omistuksessa on runsaasti vanhaa kiinteistökantaa, joka tulee jossain vaiheessa linjasaneerausikään. Kokemus Valpuri Innamaan kadun työmaasta oli niin myönteinen, että TVT saattaa tulevaisuudessa tehdä muuallakin linjasaneerauksia samalla toimintamallilla. Toimintatapa asukkaiden tiedotuksesta ja hyvityksestä on sovittu yhtiön ja asukkaiden valitsemien edustajien neuvotteluissa.

Valpuri Innamaan katu 10 isännöitsijän ja asukkaiden kommentteja linjasaneerauksesta voi lukea Kotimme-lehden numerosta 1/2017.

Kylpyhuone 


Kommentoi, sana on vapaa