Perunat omasta maasta

Asutko Pansio-Pernossa? Kiinnostaako palstaviljely? Lähde mukaan Pantsovilla-hankkeeseen.

Turun 4H-yhdistyksellä on Pansio-Pernossa käynnissä Pantsovilla-hanke. Hankkeeseen osallistuvat pääsevät kokeilemaan palstaviljelyä 4H-yhdistyksen pellolla Öölanninkadun varrella.

Palstaviljelyn aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Viljelyyn saa vinkkejä opastusilloissa, joita järjestetään pellolla juhannukseen asti joka maanantai klo 17 - 19. Sadon saamista helpottaa myös pellolle tuotu uusi multa.

Työttömien on mahdollista saada viljelypalsta maksuttomasti. Palstan voi varata tulemalla opastusiltaan pellolle tai ottamalla yhteyttä Turun 4H-yhdistykseen (linkki). Jos oman palstan hoitaminen tuntuu työläältä, kysy mukaan vaikka naapuria.

Viljelypalstojen koko on 5 x 10 metriä, joten palstalle mahtuu kasvamaan monenlaista: perunaa, porkkanaa ja vaikka yrttejä. Palstaviljely on myös mukava tapa tutustua muihin alueen asukkaisiin. Hankkeeseen osallistujat pääsevät kesän aikana mukaan pellolla järjestettäviin erilaisiin tapahtumiin ja talkoihin.

Pantsovilla on yksi PAIKAL-hankkeen alahankkeista. PAIKAL-hanke on kansalaistoimijalähtöistä paikallista kehittämistä kaupungeissa. Hanketta rahoittaa ESR (Euroopan sosiaalirahasto).

Pantsovilla