Nouda maksuton palovaroitin

TVT panostaa asukkaiden turvallisuuteen jakamalla palovaroittimia.

Palovaroitin on pelastuslain mukaan pakollinen varuste jokaisessa asunnossa. Varoittimen hankinnasta, asentamisesta ja kunnossapidosta vastaa huoneiston asukas. Jos kodissasi ei ole vielä varoitinta, nouda omasi TVT:n toimistosta tai Akseli Kiinteistöpalveluiden Varissuon toimistosta. Varoittimia on rajattu määrä ja niitä jaetaan yksi huoneistoa kohden.

Huoneistossa on oltava yksi palovaroitin jokaisessa kerroksessa alkavaa 60 m2 kohti. Varoitinta suositellaan jokaiseen makuuhuoneeseen ja kulkureiteille. Varoitinta ei kuitenkaan pidä asentaa keittiöön tai kylpyhuoneeseen, jossa se voi aiheuttaa turhan hälytyksen.

Asenna palovaroitin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Perussääntö on, että varoitin asennetaan kattoon keskelle huonetta.

Muista myös säännöllisesti varmistaa varoittimen toimintakyky. Varoitin on kunnossa, kun siitä kuuluu testinappia painaessa piippaava ääni. Vaihda varoittimen paristo kerran vuodessa ja imuroi se varovasti pölystä pari kertaa vuodessa.

Osassa TVT:n asuntoja on sähköverkkoon kytketty palovaroitin. Sähköverkkoon kytkettyjen varoittimien paristojen vaihtamisesta vastaa yhtiö.

Nouda palovaroitin TVT:n tai Akseli Kiinteistöpalvelut Oy:n Varissuon toimistosta. Jos haet varoittimen TVT:ltä, valitse vuoronumerolaitteesta vaihtoehto "Palovaroittimen nouto". Leikkaa mukaasi Kotimme-lehden numeron 1/2017 takasivulla oleva osoitteellinen kuponki. Saat varoittimen kuponkia vastaan.
Palovaroitin