TVT ei korota vuokria

TVT Asunnot Oy ei korota vuokria vuonna 2017. Nollatarkistus vastaa asukkaiden yhtiölle esittämään huoleen siitä, että asumiskustannusten osuus kotitalouksien tuloista on kasvanut. Linjaus vaatii TVT:ltä tarkkaa taloudenpitoa, mutta asukkaiden toiminta auttaa kulujen hallinnassa.

Mediatiedote 12.10.2016

- Kaikilla turkulaisilla on oikeus hyvälaatuiseen asumiseen tulotasosta riippumatta. Vuokrankorotuksen välttäminen helpottaa monen asukkaan arkea, toimitusjohtaja Teppo Forss toteaa.

Vuokrien nollatarkistus on TVT:lle haaste. Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousu on maltillista, mutta energia- ja kiinteistöveromuutokset lisäävät kuluja. Laatutason ylläpitäminen vanhenevassa kiinteistökannassa maksaa.

- Asuntojen hyvä käyttöaste ja fiksut asukkaat helpottavat talousarviossa pysymistä. Kun kodeissa esimerkiksi asutaan siististi, huoneistoremontteja tarvitaan vähemmän. Asukkaiden tekemien ilmoitusten ansiosta talokohteissa havaittuihin ongelmiin on päästy puuttumaan nopeasti. Ja vaikka jätehuoltomääräysten muuttuminen nosti jätehuoltokustannuksia, asukkaiden halu lajitella on leikannut odotettua kustannuskasvua, Forss kiittelee.  

Myös taloudellinen veden käyttö vähentää vuokrankorotuspaineita. Moni asukas on jo omaksunut taloudelliset vedenkäyttötavat, mutta veden kulutus TVT:llä ylittää silti hieman suomalaisen keskiarvon. TVT:n tänä syksynä aloittaman veden- ja energiansäästökampanjan tavoitteena on 10 prosentin säästö vedenkulutuksessa.

- Ymmärrämme hyvin, että eri elämäntilanteissa vettä kuluu eri tavalla. Toivomme, että kampanja kuitenkin lisää asukkaiden tietoisuutta omasta vedenkulutuksestaan.

Huomio lähiöiden asumisviihtyvyyteen

Kiinnostus keskusta-asumiseen on lisääntynyt, mutta myös lähiöiden elinvoimaisuudesta ja viihtyisyydestä on huolehdittava. TVT panostaa kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti erityisesti Pansio-Pernoon.

- TVT työllisti viime kesänä yhdeksän nuorta, jotka tekivät alueella pieniä korjaustöitä ja siistivät puisto- ja leikkialueita. Asukkaiden palaute alueen yleisilmeen paranemisesta oli myönteistä, Forss kertoo.

Myös asuintalokohteiden peruskorjaukset alueella jatkuvat. Lokakuussa aloitetussa Lumikonkatu 2 C:n peruskorjauksessa kerrostaloon rakennetaan yksi lisäkerros ja huoneistopohjia muutetaan. Kohteesta tulee ensi syksynä vuokrattavaksi 48 täysin uudistettua kotia.

TVT Asunnot Oy esitteli tiistaina 11.10.2016 asukastoimikuntien edustajille ensi vuoden talousarvioehdotusta. Nyt asukkailla on asukastoimikuntien kautta mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja vaikuttaa talousarvioon. Lopullisesti talousarviosta päättää yhtiön hallitus marraskuussa. 1.3.2017 voimaan astuvat vuokrat ilmoitetaan hallituksen päätöksen jälkeen.