TVT kannustaa asukkaitaan vedensäästöön

Tavoitteena on ämpärillinen vähemmän vettä joka päivä.

Mediatiedote 26.9.2016

TVT Asunnot Oy:n asukkaat kuluttavat vuorokaudessa noin 162,5 litraa vettä, mikä ylittää suomalaisten keskimääräisen vedenkäytön. Vuokra-asuntoyhtiö aloittaa vedensäästökampanjan, jossa kannustetaan asukkaita tarkistamaan omia vedenkäyttötottumuksiaan ja vähentämään lämpimän veden kulutusta.

Vesikuuri-kampanja tähtää konkreettiseen vedensäästöön. 19 000 asukkaan kohderyhmässä 10 %:n vedensäästö tarkoittaisi noin 636 000 euron vuotuisia säästöjä. Säästötavoite vastaa Impivaaran uimahallin altaiden täyttämistä 40 kertaa.

Ihmiset käyttävät vettä eri tavoin. Osa on sisäistänyt taloudelliset vedenkäyttötavat ja -tottumukset, osalla on vielä parannettavaa. Vedenkulutus vaihtelee tyypillisesti ihmisestä riippuen 90 litrasta 300 litraan päivässä.

- On helppo ajatella, että jos vesi sisältyy vuokraan, vedenkulutuksella ei ole väliä. Vaikka erillistä vesilaskua ei lähetettäisi, viimekädessä asukkaat maksavat aina käytetyn veden, muistuttaa kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki TVT Asunnot Oy:stä.

Kodeissa eniten lämmintä vettä kulutetaan suihkussa. On väliä, viihdytäänkö suihkussa viisi vai viisitoista minuuttia. Kannattaa myös miettiä, tiskaako altaassa vai juoksevan veden alla ja käyttääkö hammaspesussa mukia vai ei.

- Säästämällä ämpärillisen vettä päivässä TVT:n asukas saavuttaisi veden valtakunnallisen keskivertokäytön. Kyse on pienistä valinnoista, Lasse Lähdemäki huomauttaa.

Veden ja erityisesti lämpimän veden järkevä käyttö säästää luonnonvaroja ja vähentää asumiskustannuksia.

- Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa. Kannattaa muistaa, että kaikesta lämmönkulutuksesta veden lämmitykseen menee 40 %. Jos saavutamme säästötavoitteemme, vuokrankorotuspaineet alenevat selkeästi, tähdentää toimitusjohtaja Teppo Forss.

TVT kutsuu kaikki asukkaat mukaan säästämään vettä pienillä arkisilla valinnoilla. TVT tukee säästötavoitetta jakamalla asukkaille kotiin tietopaketin veden- ja energiansäästöstä. Pakettiin sisältyy käytännön säästövinkkejä ja mittari, jolla voi seurata suihkussa käytettyä aikaa. Kampanja kestää vuoden ja sen aikana asukkaat pääsevät seuraamaan asuintalojen vedenkulutuksen kehitystä.

Lisätietoja:

Lasse Lähdemäki, kiinteistöpäällikkö, lasse.lahdemaki@tvt.fi, puh. (02) 262 2096

 

Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy tarjoaa kohtuuhintaisia ja laadukkaita vuokrakoteja kerros-, rivi- ja pientaloista.  Missiomme on edistää ja ylläpitää Turun alueen menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Yhtiöllä on eri puolilla Turkua yli 11 000 vuokra-asuntoa.

Vesikuuri