TVT jatkaa maltillisia vuokrantarkistuksia

TVT Asunnot Oy pystyy pitämään vuokrantarkistukset maltillisina myös vuonna 2016. Yli puoleen asunnoista tarkistus on 0 euroa kuukaudessa. Samalla yhtiö jatkaa panostuksia asuintalojen ja -huoneistojen korjauksiin.

- Kiinteistöjen hoitokustannukset ovat jo vuosia kasvaneet inflaatiota enemmän. Myös veden ja lämmön hinta on nousussa. Kaikkia kuluja ja toimintatapoja on pitänyt tarkastella kriittisesti, jotta vuokrantarkistus on saatu mahdollisimman pieneksi, toimitusjohtaja Teppo Forss kuvailee.

TVT tekee asuinhuoneistojen vuokriin keskimäärin 0,3 prosentin tarkistuksen. Tämä tarkoittaa enintään 10 euron tarkistusta asuntojen kuukausivuokriin.

- Yli puoleen TVT:n asunnoista ei tehdä vuokrantarkistusta. Kun vuokrat kehittyvät maltillisesti, asukkaiden rahat riittävät, vaikka yhteiskunnan tukiin ja palveluihin tehdään leikkauksia, Teppo Forss kertoo.

Erityisesti eläkkeensaajien asumistuen heikennys ja monien etujen indeksitarkastusten tekemättä jättäminen huolestuttavat. Monilla ikääntyneillä on jo ennestään hyvin matala tulotaso eikä heillä ole kykyä muuttaa edullisempaan asuntoon, vaikka tulot laskisivat.

Peruskorjaukset jatkuvat

Valtion määräaikaiset edulliset rahoitusmuodot päättyvät tämän vuoden lopussa. TVT jatkaa kuitenkin panostuksia asuintalojen ja -huoneistojen korjauksiin. Tämän vuoden lopussa valmistuu kahden kerrostalokohteen peruskorjaus Pernossa. Vuokrattavaksi tulee 105 asuntoa, joista valtaosa on yksiöitä ja kaksioita.

Stålarminkatu 27-33 peruskorjauksen toinen vaihe valmistuu ensi vuoden alussa ja samalla aloitetaan viimeisen vaiheen työt. Talojen julkisivut ovat suojeltuja, mutta huoneistojen pohjaratkaisut on peruskorjauksessa päivitetty vastaamaan tämän päivän tarpeita.

- Asunnonhakijoiden laatutoiveet ovat nousseet. Peruskorjauksilla pystymme vastaamaan näihin odotuksiin ja samalla tuomaan rakennuksiin uutta tekniikkaa ja muun muassa lisäämään eristeitä. Haasteena on toteuttaa korjaukset siten, että asukkailta perittävä omakustannusvuokra ei nouse liian korkeaksi, Forss tarkentaa.

TVT Asunnot Oy esitteli maanantaina 19.10.2015 asukastoimikuntien puheenjohtajille ensi vuoden talousarviota. Nyt asukkailla on asukastoimikuntien kautta mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja vaikuttaa talousarvioon. Lopullisesti talousarviosta päättää yhtiön hallitus marraskuussa. 1.3.2016 voimaan astuvat vuokrat ilmoitetaan hallituksen päätöksen jälkeen.