TVT Asunnot valmistelee mittavaa kerrostalojen peruskorjausta Lausteella

TVT Asunnot Oy valmistelee peruskorjausta Lausteella sijaitsevaan neljän kerrostalon kokonaisuuteen. Osoitteessa Raastuvankatu 3 on 144 asuntoa. Korjaussuunnitelma on esitelty asukkaille 29.4.2015. Rakennuslautakunta käsittelee asiaa 20.8.

Talot ovat valmistuneet 1970-luvun alussa. Talojen tekniset järjestelmät ovat käyttöikänsä päässä ja julkisivuelementtien kunto on heikentynyt nopeasti. Lisäksi murhetta aiheuttavat suuret asunnot, joille on vähän kysyntää. Huoneistoja on vuokrattu lyhytaikaiseen asumiseen ja näin on saatu pienennettyä tyhjien asuntojen vuokralaisille aiheuttamaa rasitusta.

TVT Asunnot hakee Turun rakennuslautakunnalta rakennuslupaa peruskorjauksen aloittamiseksi kohteessa. Tavoitteena on peruskorjata C-talo nykypäivän laatuvaatimuksia vastaavaksi ja purkaa D-talo. Suunnitelma A- ja B-talon osalta tarkentuu C-talosta saatujen kokemusten perusteella.

Peruskorjauksen yhteydessä on tarkoitus tehdä myös huoneistomuutoksia. Asuntomäärä vähenee kahdeksalla, mutta paljon kysyttyjä pieniä asuntoja tulee lisää. Kohteeseen rakennetaan myös asukkaiden toivoma talopesula.

- TVT Asuntojen pitää käyttää vuokrina kerättäviä varoja järkevästi. Päätökset peruskorjauksista tehdään niin, että tuloksena on koteja, joiden laatu- ja vuokrataso vastaa asunnonhakijoiden toiveita, kertoo TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss.

- Raastuvankadun peruskorjaus toteutetaan niin, että vuokrankorotukset jäisivät nyt ja tulevaisuudessa mahdollisimman pieniksi.

Peruskorjauksen aikataulu varmistuu myöhemmin, mutta valmisteluvaiheessa tavoitteena on ollut korjaustöiden aloittaminen C-talossa kesällä 2016. Asukkaat voivat toistaiseksi jatkaa asumista Raastuvankadulla normaalisti.

- Kun peruskorjauksen alkaminen varmistuu, asukkaille etsitään uudet kodit TVT:n muista kohteista. Myös muutoissa avustetaan, tarkentaa Forss.

TVT Asunnot tiedotti mediaa 17.8.2015 Raastuvankadun peruskorjaussuunnitelmista.