TVT Logo
Kuvassa maisema Halisista Koroisten ristin suuntaan

Itä-Turku

Halinen

Halinen sijaitsee Aurajoen yläjuoksulla noin neljä kilometriä keskustasta. Yhteydet keskustaan ja korkeakouluihin ovat erinomaiset. Halisissa on myös mainio lähikauppa, hampurilaispaikka ja kebabravintola. Maamerkeistä näyttävin on Halistenkoski, jonka ympärille avautuvat mahtavat ulkoilureitit Aurajoen molemmin puolin. Kotipaikkarakkautta voi osoittaa myös kertomalla muille, että Halistenkoski, Halisten kylämäki ja Turun vesilaitos ovat valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja kulttuuriympäristöjä.

TVT:llä on alueella kerrostalo- ja rivitalokoteja.

Huhkola

Huhkola on noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta oleva pientalolähiö itäisessä Turussa. Alue on siisti ja rauhallinen. Aivan Huhkolan vieressä olevan Kauppakeskus Skanssin sekä Lausteen palvelut ovat helposti saavutettavissa. Lapsiperheitä ilahduttavat leikkipaikat, päiväkodit ja Lausteen sekä Vasaramäen koulut. Mikäli mieli halajaa liikkumaan, läheinen pururata, frisbeegolfpuisto ja urheilukenttä ovat oikea määränpää.

TVT:llä on alueella rivitalokoteja.

Kohmo

Kohmo löytyy Turun itäosasta noin kuusi kilometriä keskustasta. Viihtyisä ja vihreän asuinalueen tuntumassa ovat kaikki tärkeät palvelut – kaupat, terveysasema, päiväkoti ja koulu. Elävän historian kylä Kuralan Kylämäki kulttuurimaisemineen on aivan lähellä kesäisin laiduntavine lehmineen ja lampaineen. Kohmossa ei tekeminen lopu, siitä pitävät huolen leikkipuisto, pallokenttä, skeittialue, koripallotolppa ja ulkoilureitit. Littoisten uimarannallekaan ei ole täältä pitkä matka.

TVT:llä on alueella kerrostalo-, luhtitalo- ja rivitalokoteja.

Kurala

Kuralan viehättävä maalaismainen asuinalue on vain noin neljän kilometrin päässä Turun keskustan humusta. Läheltä löytyy kauppa, kuntosali, kebab-ravintola ja kirpputori. Tunnetuin nähtävyys on Kuralan Kylämäki, museo ja koko perheen virkistysalue, joka valloittaa erityisesti kesäisin lehmineen ja lampaineen. Päiväkoti ja koulukaan eivät ole kaukana. Yhteydet niin keskustaan, korkeakouluihin kuin Kupittaalle ovat oivalliset.

TVT:llä on alueella rivitalokoteja.

Lauste

Lauste sijaitsee itäisessä Turussa, Kaarinan kupeessa reilun seitsemän kilometrin päässä Turun keskustasta. Täällä luonto on lähellä ja ulkoilijan unelmat toteutuvat metsäisissä maisemissa kuntoradalla tai vaikka frisbeegolfia pelaten. Pisteet voi käydä hakemassa kotiin toki myös tenniskentältä. Lausteella perheitä palvelevat neuvola, koulu ja päiväkodit. Mikäli mielii lähikauppaa kauemmas, kannattaa suunnata Kauppakeskus Skanssiin, joka on vain muutaman kilometrin päässä.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Nummi

Nummi on yhdistelmä vanhaa puutaloaluetta, Ylioppilaskylää ja kerrostaloja. Turun keskustaan on matkaa vain muutama kilometri, joten kaikki tarvittava on miltei kivenheiton päässä. Idylliseltä alueelta löytyy pieniä lähikauppoja, koulu ja päiväkoti. Aurajoen rantamaisemissa voi kävellä ja lenkkeillä tai käydä testaamassa kuntoaan porrastreeneissä Kuuvuoren portaissa. Kylpylä Caribia taas houkuttelee lämpimine altaineen ja kuntosaleineen.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Pääskyvuori

Pääskyvuori on rauhallinen asuinalue itäisessä Turussa noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Kauppakeskus Skanssi ja Itäharju kauppoineen sekä palveluineen ovat molemmat lyhyen matkan päässä. Perheitä alueella palvelevat sekä päiväkoti että koulu. Metsäinen Pääskyvuori tarjoaa paljon erilaisia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia. Näkyvänä maamerkkinä toimii Turun korkein rakennelma, 133-metrinen Pääskyvuoren linkkitorni. Alueella sijaitsee myös Pääskyvuoren kasarmi, joka toimii nykyään taiteilijoiden työtiloina.

TVT:llä on alueella rivitalokoteja.

Räntämäki

Räntämäki sijaitsee Koroisten suuralueella noin 4 kilometriä keskustasta koilliseen. Alueella on pääosin rivi- ja omakotitaloja. Keskustaan pääsee kätevästi niin bussilla kuin pyörällä Aurajoen jompaa kumpaa rantaa pitkin. Kaupat ovat lähellä ja päiväkotikin löytyy. Alueen helmenä säihkyy Ingegerdinpuisto useine kasvilajeineen ja puuharvinaisuuksineen. Puistosta löytyy pieni leikkipaikka kiipeilytelineineen sekä myös lentopallo- ja jalkapallokentät. Alueen maamerkkinä toimii Maarian kirkko.

TVT:llä on alueella rivitalokoteja.

Skanssi

Skanssin on kehittyvä alue monipuolisten palveluiden ja ulkoilumahdollisuuksien keskellä. Turun keskustaan Skanssista on matkaa noin seitsemän kilometriä ja kulkuyhteydet ovat mainiot joka suuntaan. Kuten nimikin jo vihjaa, Kauppakeskus Skanssi palvelee ihan muutaman askeleen päässä. Ulkoilija taas ihastuu suosittuun ulkoilureittiin, joka kulkee Katariinanlaakson kautta Ispoisten kuntoreitille ja Luolavuoreen. Alueelle tulee myös oma keskuspuisto, johon on suunniteltu urheilupuisto, leikkipuisto ja viehättäviä kävelypolkuja.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Vaala

Vaala tarjoaa niin luontoa kuin kaupunginomaista vilinää noin yhdeksän kilometrin päässä Turun keskustasta. Lausteen pururata ja frisbeegolfpuisto liikuttavat hyvine ulkoilumahdollisuuksineen. Raastuvan koirapuisto taas tuo koiranomistajille hauskoja haukkuhetkiä koiran kanssa. Alueella on useita lähikauppoja. Moottoritielle pääsy on nopeaa, ja sen kupeesta löytyy myös Kauppakeskus Skanssi. Varissuon liikekeskukseenkaan ei ole täältä pitkä matka.

TVT:llä on alueella rivitalokoteja.

Varissuo

Varissuo sijaitsee Turun itäosassa, noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Sen ympäri kulkevan tien muodostava hevosenkenkä sulkee sisäänsä asuinalueen lisäksi paljon palveluja. Varissuon liikekeskuksessa on runsaasti päivittäistavarakauppoja ja lähettyviltä löytyvät myös apteekki, terveysasema sekä nuorisotalo. Monipuolisen harrastustoiminnan mahdollistavat jäähalli, kentät, koirapuisto sekä ympäröivä viheralue. Julkisen liikenteen yhteydet ovat erinomaiset.

TVT:llä on alueella kerrostalo- ja rivitalokoteja.