TVT Logo
Kuvassa Föri-jokilautta Aurajoessa

Turun keskusta

Kuvassa uusia kerrostaloja Iso-Heikkilässä

Iso-Heikkilä

Iso-Heikkilän puistomainen ja viihtyisä asuinalue on vain vajaan kolmen kilometrin päässä Turun keskustasta. Lähellä ovat niin keskustan monipuoliset palvelut kuin mahtavat ulkoilumaastot. Iso-Heikkilän erityisyys on tähtitorni, jossa voit päästä ihailemaan tähtiä Turun Ursan tähtinäytöksissä. Koiranomistajia taas ilahduttaa erityisesti alueen oma koirapuisto.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Kuvassa Föri-jokilautta Aurajoessa

Keskusta

Turun keskusta piirtyy Aurajoen rannan molemmille puolille, täl ja tois pual jokke. Kaupungin sykkivä sydän on nyt remontissa oleva kauppatori ja sitä ympäröivät liikkeet, ravintolat ja palvelut. Pääkirjasto toimii kaikkien kaupunkilaisten isona olohuoneena. Keskustassa kaikki on lähellä ja kauemmaskin pääsee halutessaan hyppäämällä kyytiin linja-auto- ja rautatieasemilta. Jos haluaa seilata vain joen yli, voi nousta vaikkapa kaupunkilautta Förin kyytiin.

TVT:llä on alueella kerrostalo- ja puutalokoteja.

Kuvassa Kurjenmäen keltaisia, puurivitaloja

Kurjenmäki

Kurjenmäki sijaitsee vain parin kilometrin päässä Turun keskustasta. Palvelut, urheilumahdollisuudet sekä koulut ja päiväkodit löytyvät kaikki läheltä. Kupittaanpuisto ja Seikkailupuisto tarjoavat vehreän keitaan kaikenikäisille vapaa-ajan viettoon. Kattava kauppareissu hoituu kätevästi läheisessä hypermarketissa. Myös Turun Kaupunginsairaala on Kurjenmäessä. Keskustaan pääsee hetkessä nousemalla vaikka pyörän selkään tai bussin kyytiin.

TVT:llä on alueella kerrostalo-, pienkerrostalo- ja puutalokoteja.

Kuvassa vuokrakerrostaloja Luolavuoren laelta kuvattuna

Luolavuori

Luolavuori on leppoisa asuinalue Turun keskustasta noin kolme kilometriä kaakkoon. Kuten nimikin kertoo, alueelta löytyy komea luola vesitornin alapuolisesta rinteestä. Tärkeät palvelut ovat kaikki lähellä ja ulkoilumahdollisuudet mahtavat. Luolavuoren luonnonsuojelualueella voi retkeillä, kiipeillä tai harrastaa vaikka geokätköilyä. Maastopolut sekä kävely- ja pyörätiet pitävät huolta siitä, että liikkujalle riittää reittejä. Muinaismuistoista kiinnostunut taas voi seikkailla katsomaan Turun kaupungin vanhaa rajakiveä, Ropovahaa.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Kuvassa vuokrakerrostalo Mäntymäessä

Mäntymäki

Mäntymäki sijaitsee keskeisellä paikalla Kurjenmäen vieressä, parin kilometrin päässä Turun keskustasta. Vehreä ja vireä alue tarjoaa monipuoliset palvelut koulua, läheistä hypermarketia ja kaupunginsairaalaa myöden. Ainutlaatuiset ulkoilualueet kutsuvat rauhoittumaan, harrastamaan ja leikkimään lasten kanssa. Lyhyen matkan päässä iloa ja energiaa sykkii Kupittaanpuisto. Mäntymäki uudistuu vahvasti tulevina vuosina ja myös asuntotarjonta monipuolistuu.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Kuvassa rivitaloja Raunistulassa

Raunistula

Raunistula on kävelymatkan päässä Turun keskustasta, pohjoisen suuntaan. Kaikki on lähellä – niin palvelut, koulut kuin kaupatkin. Alue on pitkälti idyllistä pientaloaluetta, joka hengittää elämää joka solullaan. Kävelylle tai lenkille kannattaa lähteä Aurajoen rantaan ja käydä vaikka katsomassa Koroistenniemen muinaisjäännöskohdetta, josta on huikeat näkymät yli kaupungin. Nykyaikaisempaa menoa kaipaavan kannattaa tutustua lähellä sykkivän keskustan ja kulttuurikeskus Logomon tarjontaan.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.

Kuvassa vuokrataloja Vasramäessä

Vasaramäki

Vasaramäki sijaitsee Turun keskustasta vain kolmen kilometrin päässä kaakon suuntaan. Kaupunginosan nimi on peräisin kauppias C. G. Hammarilta. Vasaramäestä löytyy muun muassa koulu, päiväkoti ja kauppa. Täältä tosin hurauttaa nopeasti niin hypermarketiin, Skanssiin kuin keskustaankin. Korkeakouluopiskelijallekin matka opinahjoihin on mitä mainioin. Puistot ja metsäalueet tekevät alueesta rauhoittavan paikan asua luonnon helmassa silti lähellä menoa ja meininkiä.

TVT:llä on alueella kerrostalokoteja.