TVT Logo
Nuori nainen selaa asumiseen liittyviä aihekortteja vuokra-asunnon pöydän ääressä

Usein kysyttyä asunnon hakemisesta

Kokosimme yhteen yleisimmät asunnon hakemiseen liittyvät kysymykset vastauksineen. Mikäli et löydä etsimääsi, voit lähettää meille kysymyksesi sivun lopussa olevalla lomakkeella.

Asuntohakemukseen tarvittavia liitteitä ovat:

  • Työssäkäyvältä palkkatodistus tai viimeisin palkkalaskelma
  • Eläkkeensaajalta todistus bruttoeläkkeen määrästä
  • Liikkeenharjoittajalta viimeisin tuloslaskelma ja tase sekä kirjanpitäjän täyttämä yrittäjän tulonselvityslomake
  • Esitäytetty veroilmoitus
  • Selvitys mahdollisesta varallisuudesta
  • Tarvittaessa vielä muita liitteitä

Lähettämäsi asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Kun haluat täydentää tai muuttaa jo lähettämäsi asuntohakemuksen tietoja, esimerkiksi liittyen tuloihin, perhesuhteisiin tai asuntotoiveisiin, käytä siihen tarkoitettua sähköistä lomaketta. Alta löydät lomakelinkin, josta pääset jatkamaan hakemuksesi voimassaoloa tai ilmoittamaan muuttuneita tietoja.

Älä tee kokonaan uutta hakemusta, sillä hakijalla on vain yksi hakemus kerrallaan voimassa. Mikäli lähetät useita hakemuksia, käsittely viivästyy.

Hakemus käsitellään kolmessa vuorokaudessa. Samalla käsittelijät tarkistavat mm. hakijan luottotiedot, väestörekisteritiedot ja lähiajan asumishistorian. Kun kaikki on kunnossa, tarjoamme hakijalle sopivaa vapaana olevaa asuntoa. Jos sopivaa asuntoa ei ole tarjolla, hakemus jää odottamaan vapautuvaa asuntoa.

Asuntohakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Jos sopivaa asuntoa ei ole löytynyt tässä ajassa, muista uudistaa hakemus yllä olevien ohjeiden mukaan.

Valitettavasti hän ei siinä tapauksessa voi saada asuntoa kauttamme. Vuokrasopimuksen osapuolet on aina oltava yksilöitävissä ja tunnistettavissa mahdollisten ristiriitatilanteiden varalta.

Sinun tulee maksaa vakuusmaksu mahdollisimman pian, jotta asunto pidetään sinulle varattuna. Vakuusmaksu on maksettava aina ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Maksun saat takaisin sopimuksen päätyttyä. Kun olet palauttanut kaikki saamasi asunnon avaimet, asuntotarkastaja tarkastaa asunnon ja tekee päätöksen vakuuden palautuksesta.

Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen, kun olet maksanut vakuusmaksun. Vuokrasopimuksen tekoa varten pitää varata erikseen aika asiakaspalvelustamme. Muista ottaa mukaan tarvittavat liitteet: todistus kuukausituloista ja esitäytetty veroilmoitus viimeksi toimitetusta verotuksesta (mikäli et ole toimittanut niitä asunnon hakuvaiheessa). Myös sähkösopimus tulee olla täytettynä, kun tulet allekirjoittamaan vuokrasopimusta.

Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen myös sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Sopimuksen allekirjoitus edellyttää silloinkin vakuusmaksun maksamista, liitteiden toimittamista ja sähkösopimuksen täyttämistä.

Poikaystäväsi muutosta tulee tehdä ilmoitus talonkirjoihin ja ilmoitukseen tulee myös sinun allekirjoituksesi. Ilmoitus talonkirjaa varten -lomakeen voit hakea toimistoltamme osoitteesta Käsityöläiskatu 3 tai ladata sen alta. Lisäksi poikaystäväsi on ilmoitettava muutostaan maistraatille viikon kuluessa muutosta. Tee muuttoilmoitus maistraatille.

Vanhentuneet vuokrarästit eivät suoraan ole este TVT Asuntojen vuokra-asunnon saamiselle. Esteenä voi olla esimerkiksi jatkuva velkaantuminen.

TVT Asunnot käyttää kokonaisharkintaa asuntoja myönnettäessä. Päätökseen vaikuttavat niin haettavan asunnon tarve kuin hakijan nykyiset tulotkin. Normaaliin käytäntöön kuuluu, että kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkistetaan. Kiinnitämme huomiota hakijan kykyyn suoriutua sopimusvelvoitteista, jotta voimme solmia luotettavan vuokrasuhteen.

Tässä tilanteessa voitte hakea asuntoa ja hakemus käsitellään normaaliin tapaan.

Mistä kaipaat lisätietoa?

Aihe
Yhteystiedot
Palaute