TVT Logo
Heinikonkatu 11 julkisivua sisäpihan puolelta kuvattuna. Talon edessä lasten leikkipaikka.

Asumisen tuet

Kela voi auttaa asumiskustannusten hoidossa erilaisilla asumisen tuilla. Ennen tuen hakemista kannattaakin tarkistaa, mikä on oikea tuki juuri sinulle tai perheellesi.

Yleensä hakija voi saada kerralla vain yhtä asumisen tukea Kelalta. Tuki ei ole automaattinen. Tuet on tarkoitettu nimenomaan vuokranmaksun tueksi, ei muihin menoihin. Tästä syystä on järkevää, että pyydät Kelaa maksamaan yleisen asumistuen suoraan vuokranantajalle, jolloin tuki menee oikeaan kohteeseen ja vuokranmaksukyky varmistuu.

Yleinen asumistuki

Yleinen asumistuki on tarkoitettu helpottamaan pienituloisten ruokakuntien asumismenoissa. Asumistuen määrään vaikuttaa mm. henkilöluku, asunnon sijaintikunta sekä bruttokuukausitulojen yhteismäärä ja varallisuus. Lisätietoja Kelasta.

Jos saat asumistukea ja tilanteesi muuttuu, ilmoita asiasta heti Kelalle. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi vuokran nousu tai lasku, tuloissa tapahtuvat muutokset tai samassa taloudessa kanssasi asuvien määrän muuttuminen. Kelan asumistukilaskurista voit selvittää mahdollisen tuen määrän.

Eläkkeensaajan asumistuki

Kela voi myöntää eläkkeensaajan asumistukea eläkkeellä olevalle henkilölle, joka asuu yksin tai puolison kanssa. Jos taloudessasi asuu lapsia tai muita henkilöitä kuin puolisosi, voit valita, haetko yleistä asumistukea vai eläkkeensaajan asumistukea. Lisätietoja Kelasta.

Sotilasavustuksen asumisavustus

Kelan sotilasavustus on tarkoitettu asevelvollisille. Asumisavustusta voidaan maksaa myös omaiselle. Lisätietoja Kelasta.