TVT Logo
Kuvassa huoltomies tutkii sähkötaulua.

Vikailmoitus

Asukkaan vastuulla on hoitaa huoneistoa huolellisesti ja ilmoittaa vioista välittömästi. Ilmoita akuutit huoltopäivystykseen puhelimitse, muutoin voit ilmoittaa vioista sähköisellä vikailmoituslomakkeella.

Asunnon huolellinen hoito

Tutustu huolellisesti asukkaan tehtäviin ja vastuunjakotaulukkoon, niin tiedät mitä voit hoitaa itse ja milloin vuokranantaja vastaa asiasta. Tutustu myös hoito-ohjeisiin, huoltovideoihin ja siivousohjeisiin. Huolellisesti hoidettu asunto on myös viihtyisämpi koti.

Muista tarkkailla erityisesti vesikalusteiden ja sähkölaitteiden kuntoa. Tarkista myös, että asunnon turvallisuuteen liittyvät asiat ovat kunnossa, esim. palovaroittimen toimivuus ja kotivakuutuksen voimassaolo. Lue lisää talojen turvallisuussivulta.

Jos asuntoosi kuuluu huoneistopiha, parveke tai patio, niin tutustu myös piha-alueiden hoitoon liittyviin ohjeisiin.

Asukas lukee puhelimestaan tiedotetta.

Akuutit viat ja vahingot – ilmoita puhelimitse

Välitöntä korjausta vaativia vikoja ovat esimerkiksi vesivahinko tai muu suurta haittaa aiheuttava vahinko. Ota tällaisessa tapauksessa viipymättä yhteyttä kiinteistöhuoltoon puhelimitse. Kiinteistöhuollon tavoittaa 24/7.

Isännöinnin ja huollon yhteystiedot
Huoltomies tutkii vuokra-asunnon ilmanvaihtohormia

Muut viat – ilmoita sähköisesti

Sähköinen vikailmoitus on asukkaalle helppo tapa ilmoittaa vioista ja huoltotoimenpidetarpeista. Voit tehdä sähköisen vikailmoituksen joko nettisivuilla tai asukassivuilla. Jos teet vikailmoituksen asukassivuilla, voit itse seurata asian etenemistä. Sähköisestä vikailmoituksesta jää aina kirjaus järjestelmäämme, ja tieto kulkee tarvittaessa myös isännöitsijälle.

Tee sähköinen vikailmoitus

Milloin yhteyttä isännöintiin

Isännöitsijän tehtäviin kuuluu mm. talon kunnossapito ja sen kehittäminen, asukastiedottaminen ja asukasdemokratia. Isännöitsijä on tavoitettavissa toimistoaikoina: isännöinnin yhteystiedot.

Voit ottaa yhteyttä isännöitsijään esimerkiksi alla olevissa asioissa. Tutustuthan ensin nettisivuiltamme löytyviin ohjeistuksiin (listassa olevat linkit):

• Haluat tehdä pieniä muutoksia tai pintaremonttia, kuten tapetoida tai maalata seinät • Haluat ilmoittaa järjestyshäiriöstä tai muusta asumishäiriöstä • Tarvitset uuden vara-avaimen • Haluat tietää asukasdemokratiaan liittyvistä asioista