TVT Logo
Zanni Azizi kaataa vettä vesipannusta.

Zannin arjen nopea resepti: Bataatti-kikhernecurry

Zanni Azizi tekee mahdollisimman helppoja ja nopeita ruokia. Kun ruuan valmistamiseen menee enimmillään puoli tuntia, säästyy sekä aikaa että vaivaa, mutta myös energiaa, sillä hella tai uuni on vähemmän aikaa päällä.

Bataatti-kikhernecurry

  • 1 bataatti
  • 2 tökkiä kikherneitä suolavedessä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 250 ml kookoskermaa tai kookosmaitoa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 0,5 l kuumaa vettä
  • 250 g Bimi-parsakaalia
  • 100 g pinaattia
  • 1 lime
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 tl currya
  • 1 tl chilihiutaleita
  • Nippu korianteria tai persiljaa
  • Suolaa oman maun mukaan

TEE NÄIN: Kuullota pilkottu sipuli öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää currytahna ja mausteet. Lisää seuraavaksi kuutioidut bataatit, tomaattimurskaa ja vesi. Haudata kannen alla noin 15 minuuttia. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää lopuksi pataan kikherneet, parsakaali ja pinaatti. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi tuoreella korianterilla tai persiljalla, chilillä ja limellä. Tarjoile riisin, perunoiden, pastan tai salaatin kanssa.