TVT Logo
Lapsiperhe sohvalla vauvan kanssa.

Pastat maistuvat

Hanna-Riikka Nordmanin ja Matias Palmrosin perheessä syödään kasvisvoittoisesti, ja etenkin pastat ovat suosikkiruokaa. – Ne ovat helppoja, nopeita ja maukkaita, ja suurimman osan aineksista voi ostaa valmiiksi kaappiin, pariskunta perustelee. Yksi suosikkiresepteistä on uunifetapasta.

UUNIFETAPASTAN AINEKSET: 250 g pastaa, 200 g fetaa, 1 dl oliiviöljyä, ½ tuore chili, 2 rasiaa kirsikkatomaatteja, ripaus suolaa, mustapippuria, ruukku tuorebasilikaa

TEE NÄIN: Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pilko chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. Keitä pasta ohjeen mukaan.

Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.