
Makea sitrus-kurpitsakakku halloween-juhliin
Makean jenkkityylisen kurpitsakakun taikina syntyy helposti sekoittamalla ainekset yhteen, vain kurpitsan paahtamisessa ja soseuttamisessa pitää nähdä hieman vaivaa. Kurpitsasose tekee kakun rakenteesta pehmeän ja mehevän. Appelsiini, rosmariini, manteli, pähkinät ja hunaja tuovat aurinkoista, hyvää makua. Kurpitsakakku sopii yhtä hyvin jälkiruuaksi juhliin kuin syksyiselle iltateelle.
- 1 pieni kurpitsa tai myskikurpitsa / 1 ½ dl kurpitsasosetta
- 2 ½ dl pullomargariinia
- ½ dl juoksevaa hunajaa
- 5 kananmunaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 150 g mantelijauhetta
- 1/3 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl tuoreen rosmariinin lehtiä silputtuna
- 1 appelsiini
- 1 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
Halkaise kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Paahda puolikkaita leikkauspinta ylöspäin uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 35 minuuttia. Koverra hedelmäliha kuoresta ja soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita kulhossa 1 ½ dl kurpitsasosetta, juokseva margariini ja hunaja, kananmunat ja sitruunamehu. Vatkaa ainekset kevyesti sekaisin.
Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa ja yhdistä seokset. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan tai uuninkestävään pannuun. Pese appelsiini ja leikkaa viipaleiksi, koristele kakun pinta appelsiiniviipaleilla ja pähkinöillä. Kypsennä uunissa 175 asteessa 35 minuuttia.