TVT Logo
Maaritin reseptivinkki on punajuurijauhelihalaatikko.

Maaritin reseptivinkki: punajuurijauhelihalaatikko

Maarit Heiskala suosittelee kokeilemaan punajuurijauhelihalaatikkoa. Se valmistuu uunissa noin tunnissa. Tarjoa esimerkiksi yhdessä raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Punajuurijauhelihalaatikko

1 dl puuroriisiä  5 dl vettä  1/2 tl suolaa riisin keittämiseen  5–6kpl (n. 1 kg) punajuuria  1 iso sipuli  400 g jauhelihaa  2 tl basilikaa  1 tl suolaa  ½ tl mustapippuria  5 dl maitoa  2 kananmunaa 

Valmistus: yli 60 min 

VALMISTUSOHJEET Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä. Kuori ja hienonna sipuli.  Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä. Mausta jauhelihaseos basilikalla, suolalla ja pippurilla.  Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen. Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.  Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.