
Maaritin reseptivinkki: punajuurijauhelihalaatikko
Maarit Heiskala suosittelee kokeilemaan punajuurijauhelihalaatikkoa. Se valmistuu uunissa noin tunnissa. Tarjoa esimerkiksi yhdessä raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.
Punajuurijauhelihalaatikko
1 dl puuroriisiä 5 dl vettä 1/2 tl suolaa riisin keittämiseen 5–6kpl (n. 1 kg) punajuuria 1 iso sipuli 400 g jauhelihaa 2 tl basilikaa 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria 5 dl maitoa 2 kananmunaa
Valmistus: yli 60 min
VALMISTUSOHJEET Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä. Mausta jauhelihaseos basilikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen. Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.