TVT Logo
Kookos-kanakeitto

Kookos-kanakeitto on arkiruokaa parhaimmillaan

Tulinen ja täyteläinen kanakeitto valmistuu arki-iltana helposti ja nopeasti. Ohje on neljälle hengelle, mutta voit valmistaa myös kerralla isomman määrän keittoa jääkaappiin tai pakkaseen. Keiton maku vain paranee kun se saa maustua yön yli jääkaapissa.

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 450 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 6 perunaa
  • 2 omenaa
  • 2 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tlk (4dl) kookosmaitoa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl tuoretta persiljaa silputtuna

Ota broilerin fileesuikaleet huoneenlämpöön. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja leikkaa perunat parin sentin kuutioiksi. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa kuutioiksi. Viipaloi chili renkaiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää mausteet, broilerit, sipuli ja chili. Paista noin 5 minuuttia lastalla välillä sekoittaen. Lisää kattilaan vesi ja perunat.

Murenna joukkoon kanaliemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää omenat ja kookosmaito ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, soijalla ja hunajalla. Tarkista maku ja ripota valmiin keiton pinnalle persiljaa.

Resepti: kotitalousopettaja Aira Kuvaja Kuva: Jaska Poikonen