TVT Logo
Graavilohi-kananmunasalaatti

Keväinen salaatti tuo aurinkoa ruokapöytään

Ruokaisa salaatti on helppo ja nopea tehdä. Aineksista riippuen se sopii niin lounaaksi kuin juhlavammalle aterialle.

Graavilohi-kananmunasalaatti

  • Rasia vuonankaalia (noin 200 g)
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 150 g graavilohta viipaleina
  • 2 syöntikypsää avokadoa
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl manteleita
  • 1 lime
  • Ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • Tuoreita yrttejä, esim. sitruunatimjamia

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ limen mehu
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl tuoretta chiliä silputtuna

Levitä vuonankaali tai muu vihreä salaatti laakealle salaattilautaselle. Taittele graavilohiviipaleet ruusukkeiksi. Kuori munat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Huuhtele pavut, leikkaa niistä kannat ja kärjet pois. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja kääntele papuja öljyssä muutaman minuutin ajan. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja leikkaa viipaleiksi. Kokoa salaatti.

Kuori pala inkivääriä ja raasta hienoksi. Huuhtele pätkä chiliä ja leikkaa pieneksi silpuksi. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Ripottele salaatille hiukan sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Koristele yrtinoksilla ja limen lohkoilla tai viipaleilla.