TVT Logo

Haastekampanja saa pohtimaan rutiineja

Arjen ilmastoteot -kampanjassa haastoimme asukkaamme pohtimaan arjen pieniä valintoja, joilla voi helposti säästää luontoa ja lompakkoa. Kiitos kaikille haasteisiin osallistuneille! Saimme seurata Oonan, Rajaan ja Terhin kokemuksia haasteiden aikana.

Henkilö kuvattuna vessan peilistä, kädessään hammasharja.

Vesihaaste

Oona pohti omaa vedenkäyttöään ja summasi lopuksi omia haasteitaan ja onnistumisiaan. – Suurin haaste on ehdottomasti ollut tiskaaminen ja se, että vedellä ei todellakaan tarvitse läträtä. Suurin onnistuminen on sen sijaan tullut vesihanojen kanssa eli suljen ne aina, kun en käytä niitä, koskien suihkussa käyntiä ja hampaiden pesua. Sekä myös se, että mulla ei ole suihku enää ikinä täysillä, kertoo Oona.

Henkilö säätää patterin termostaattia ja katsoo lämpötilamittaria.

Energiahaaste

Energiahaasteessa pääsimme seuraamaan Rajaan kokemuksia energiansäästöstä. – Haasteen vastaanottaminen oli aluksi pieni jännityksen aihe, mutta samalla se tarjosi mahdollisuuden tarkastella omia arjen rutiineja uudesta näkökulmasta. Olen aina ollut kiinnostunut ympäristöstä ja kestävistä valinnoista, mutta tämä haaste antoi minulle sysäyksen ottaa askeleita kohti vieläkin parempaa ekologista jalanjälkeä, Rajaa toteaa.

Henkilö katsoo kameraan ja hymyilee.

Kierrätyshaaste

Kierrätyshaasteen otti vastaan Terhi. Hän kertoi somevideollaan vinkkejä mm. muovien lajitteluun. – Jogurttipurkit, ketsuppipullot ja pakasteiden muoviset pakkaukset kuuluvat muovinkierrätykseen, kun taas jätesäkit, hammasharjat ja muovikelmut eivät. Tiesitkö tätä? Muovien kierrätys on taitolaji, mutta siitäkin selviää, jos lukee mitä pakkausmerkinnöissä lukee.

Artikkeli on julkaistu Kotimme 1/2024 -lehdessä.